Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 04, 2003

Alweer een regenachtige, druilerige dag! Maar er wordt ons stellig voorspeld, dat het vanaf morgen tenminste 3 dagen droog blijft, we zullen zien! Nu is dit voor dit gebied een ongewoon natte zomer en wat zag ik tot mijn verbazing vanochtend op mijn wandeling met de hond? Wel 4 verschillende soorten paddestoelen! Die zie je hier werkelijk niet veel en dus vroeg ik me natuurlijk gelijk af, hoe komen die sporen hier, zo schijnbaar uit het niets?

Maar goed, ik heb goede herinneringen aan paddestoelen in Nederland, waar we vroeger herfststukjes van maakten, samen met mooi gekleurde bladeren. Dus wel leuk om ze weer eens te zien.

Terwijl ik vanochtend in mijn minivan naar de sportschool reed (ditmaal een filiaal wat verder weggelegen is, omdat dat dichter bij het huis van mijn oefenpartner ligt), bedacht ik me, hoeveel verkeer er hier de afgelopen jaren bij is gekomen!

Toen wij hier 19 jaar geleden kwamen wonen, woonden we (zo'n 10 km van Washington) echt bijna op het platteland. Nu is de stad zo uitgebreid, dat je nog wel 10km moet rijden, alvorens je echt op het platteland bent! En langzaam wordt alles volgebouwd.

Dit is ook een gebied nu, waar veel kinderen nog nooit een lammetje of kalfje in de wei hebben gezien. Er is hier niet zo heel ver vandaan wel een ouderwetse boerderij, die je gratis kunt bezoeken en dat is wat ik, toen de kinderen kleiner waren, ook regelmatig deed. Daar konden ze ook meedoen aan een zomerkamp, waar ze leerden koeien te melken en dergelijke. Maar zomaar, op weg naar iets, dieren in de wei zien staan, daarvoor moet je een flink stuk rijden. En dan nog is het niet als in Nederland, nette rechte weiden, maar lijkt het vee gewoon tussen de bossen te grazen. Hier in Virginia dan tenminste.

Maar goed, ik dwaal af, om nog even bij die auto te blijven. We hebben dus een minivan. Heel practisch met 3 kinderen en 5 beesten en de nodige vriendjes en vriendinnetjes die ook heen en weer geshuttled moeten worden. De minivan is de auto bij uitstek voor jonge gezinnen. Ooit hoop ik een vlotte sportauto te hebben, maar ik mag niet klagen.

Veel "minivanmoeders" (de vaders hebben, over het algemeen, een veel sportievere bak, hoewel bij ons toch een vereiste is, dat er tenminste 5 personen in passen. En ja, het hebben 2 auto's is noodzakelijk hier, mijn man rijdt dagelijks 20km heen en weer en er is geen openbaar vervoer, dat hem daar krijgt) worden schertsend "Soccer Moms" genoemd, omdat ze vaak hele "soccer" (voetbal) teams vervoeren in die auto's.

Hier in Virginia kun je je nummerbord trouwens zelf bepalen. Het mag maximaal 7 letters hebben. Ik wil telkens "KAASKOP" hebben, maar iemand anders heeft dat al. Onze minivan is felblauw en dus heet hij "DE SMURF".

Ik rijd heel wat af, want de kinderen kunnen niet op de fiets naar hun diverse activiteiten. Zo moet ik vanmiddag Saskia naar dansles brengen, die om 16:30 begint, dat is zo'n 10 minuten rijden, daarna moet Katja naar wiskunde bijles, 20 minuten rijden de andere kant op. Vervolgens zal ik weer terugracen om hopelijk net op tijd Saskia weer op te halen om 17:30, om weer om te draaien en Katja op te halen. Dit allemaal in "rush hour" (spitsuur) en ik hoop dus, dat de stukken allemaal perfect in elkaar vallen straks!

Vanochtend ook onderweg naar huis nog even gestopt om nieuwe oefenkleding te kopen. Ik moest wel, want de gaten waren in veel van mijn shorts gevallen en dat is toch wat genant. Ik ging naar een enorme sportzaak, Galyan's.

Je weet echt niet wat je ziet, als je daar binnenkomt, ze hebben zelfs een klimmuur van 3 verdiepingen! Ik heb me heel bewust tot de kleding beperkt, want voor je het weet ben je er uren kwijt! Duur zijn ze wel, ik hoop tenminste maar dat deze kleding weer jaren meegaat!

0 reacties: