Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 29, 2003

Brr, het was koud vanochtend! Voor het eerst tijd voor een (zomer)jas. Ik vind dat eigenlijk heerlijk, lekker gezellig. Het is wel prachtig zonnig weer, dus warmde het vanmiddag toch weer wat op.

Een rustige maandag vandaag. Het is altijd een halve schooldag, dus veel krijg ik niet voor elkaar voor de kinderen thuiskomen. Ik heb vanochtend hard geoefend bij de sportschool en heb daarna boodschappen gedaan bij Trader Joe's, een supermarkt met allemaal heerlijke dingen en minder duur, omdat ze direct van de leverancier komen, zonder middelman.

Ik heb ingredienten voor quesadillas gekocht, heel simpel: een tortilla met kaas in de oven gesmolten. De kinderen eten die met worteltjes. Rick en ik gaan vanavond op onze "date" avond, terwijl Katja oppast. We gaan Thais eten en daarna wil ik even naar de Gap om jeans te kopen. Die vind ik het fijnst, want ze hebben de meeste broeken in "long", dat is 5 centimeter langer dan gewoon en dat heb ik nodig met mijn lange Nederlandse benen. Het is heerlijk, dat de mall iedere avond tot 21:30 open is.

Rick en ik proberen er regelmatig een avondje samen op uit te gaan, want met zijn vele reizen en de kinderen, komen we anders niet veel aan tijd samen toe.

Vanmiddag heb ik eens even de stapel catalogi aangepakt en een zak vol weggegooid. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel catalogusbedrijf voor. Vandaag alleen al hadden we 4 catalogi bij de post: een met allerlei koekjes, een met dingen voor het huis, een met kleding en een met speelgoed. En dat is een dagelijks terugkerend fenomeen, wat rond Kerst nog verdubbelt. Dus je kunt je voorstellen, dat we op een gegeven moment stapels catalogi hebben liggen. De meesten van die bedrijven zijn ook op Internet te vinden, dus ik hou ze lang niet allemaal.

Ook heb ik de verjaarskaarten voor october geschreven en op de bus gedaan. Die bus is onze eigen brievenbus. We hebben zo'n klein huisje-achtige brievenbus aan het eind van onze oprit, je stopt je post erin en doet het rode vlaggetje omhoog, zodat de postbode weet, dat er iets mee te nemen valt. Heel handig!

Kai had spullen nodig voor zijn project met zijn meelwormen op school: hij moet een doolhof maken voor zijn dier. Dus op naar Michael's, een werkelijk gigantische hobbyzaak, die alles wat je maar op hobbygebied kunt bedenken, verkoopt. Ik kan er, als ik de tijd heb, uren in doorbrengen!

Ik kon het niet laten wat leuke herfst dingen voor buiten te kopen: alvast wat Halloween versieringen en een herfstvlag voor op het deck (houten balkon). Je kunt hier de leukste siervlaggen kopen en ik verander die van mij ieder seizoen. Dit keer zijn het herfstblaadjes en eikels.

Ook binnen verander ik de accenten ieder seizoen. Zo heb ik nu herfstkussens op de banken liggen en veel zonnebloemen en oranje, gele en rode kaarsen. Ook zit er een vogelverschrikker in de keuken. Ik ben dol op de herfst hier, al die kleuren!

Net na Saskia naar dansles te hebben gebracht ook maar vast benzine getankt bij Mobil. Exxon en Mobil zijn mijn favoriete tankstations, want die hebben een zogenaamde "Speedpass". Je geeft je credit card informatie op en dan krijg je een sleutelhanger met een magneetje eraan. Dat zwaai je voor het speciaal daarvoor bestemde raampje op de pomp en tanken maar. Het bedrag wordt dan automatisch op je credit card gezet.

Op die manier hoef je geen credit card mee naar buiten te nemen. Binnen betalen hoeft trouwens allang niet meer, vrijwel alle pompen hebben credit card gleuven in de pomp gebouwd. Wel fijn, zeker als je met kinderen bent, zo hoef je ze niet alleen in de auto te laten.

Vannacht wordt het ronduit koud, dus zullen we voor het eerst de verwarming aanhebben. Nu zullen de bomen wel gauw gaan kleuren, want behalve de dogwoods is alles nog flink groen.

0 reacties: