Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 02, 2003

De eerste schooldag! Vanochtend om 6 uur ging de wekker al, want Katja moet al om 6:45 op de schoolbus. Zij zit op Middle School, die om 7:25 begint en de High School begint nog vroeger. Nu is er een beweging gaande, die probeert de oudere kinderen later te laten beginnen, omdat er wetenschappelijk bewezen schijnt te zijn, dat die kinderen "nachtuilen" zijn. Hun lichaamsklok is zo, dat ze beter functioneren later op de dag. Hoe waar dat is, weet ik niet, maar ik zie het in Katja wel.

Na een snel ontbijt ging zij dus op weg, gewapend met zware rugzak. Ik mocht dit keer niet mee naar de busstop, daar is ze nu echt te oud voor. Om half acht stonden de andere twee op en om 8:15 liepen we hen naar school en naar hun klas. Toch altijd weer grappig die af en aan rijdende gele schoolbussen. Wel een beetje vervelend als je net achter eentje rijdt, want iedere keer (soms op iedere straathoek), dat hij een kind ophaalt, gaat er een rood stopbord uit en moet het verkeer van beide kanten stoppen. Wel veiliger natuurlijk, zo.

Omdat onze lagere school aan een nogal drukke weg ligt, komt er ook een politieagente, die de kinderen helpt oversteken. Ook zij legt regelmatig het verkeer stil. Het is nogal een chaotisch gedoe rond de scholen, 's ochtends en 's middags.

De kleuterschoolkinderen gaan een halve dag naar school, maar alle andere kinderen een volle dag. Van 8:35 tot 3:10 voor de lagere school. En een half uurtje lunch, wat in het cafeteria wordt gegeten. Onze kinderen eten het voedsel van het cafeteria. Het wordt door dietisten samengesteld en ze krijgen kaas of vlees, groente, brood en fruit. Een gebalanceerde maaltijd dus. Wel helemaal ingesteld op kindersmaak, want de keren, dat ik daar ga lunchen vind ik het niet te eten. De kinderen echter wel.

Ook krijgen ze 15 minuten speelkwartier per dag, veel te weinig om genoeg lichaamsbeweging te krijgen. Het gros van de kinderen doet er daarom een sport naast. Saskia heeft dansles en wil eigenlijk ook weer gymnastiek doen, maar mijn regel is een activiteit tegelijk per kind, anders rij ik me wezenloos van de ene naar de andere. En we hebben gelukkig een buurt, waar de kinderen gewoon buiten kunnen spelen.

Toen ik ze op ging halen vanmiddag, bracht ik een kartonnen hoorn beplakt met stickers mee, gevuld met lekkers voor bij het huiswerk en kleurrijke potloden en pennen. Dit is al een traditie sinds Katja naar de kleuterschool ging. Ik maak ze naar een idee wat ik uit een van de kinderboeken haalde. De kinderen vinden het prachtig en ik vind het ook leuk om ze te maken. Ik vind tradities prachtig.

Nu is Katja naar haar wiskunde bijles en spelen de andere twee. Even heerlijk rust om te schrijven!

0 reacties: