Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 30, 2003

De mooie zonnige dagen van de herfst worden hier ook wel Indian Summer genoemd. Waar die benaming vandaan komt is onbekend. Er zijn allerlei theorieen over, o.a. dat dit het jachtseizoen bij uitstek was voor de Indianen, dat de zonnige mooie dagen volgens Indianen door de goden worden gegeven, maar ook, dat dit het seizoen was, dat de schepen op weg naar de Indische oceaan hun voorraden aanvulden. Hoe het ook zij, de Indian Summer is een heel aangename tijd van het jaar voor ons, na de warme, vochtige zomer.

Ik kon het dus vanochtend niet nalaten er gebruik van te maken en nam onze 9 jarige Brittany, Brynna, mee om te rennen. We renden ongeveer 10 kilometer. Dit is een prachtige, beboste buurt en er zijn verscheidene parken, zodat we niet de hele tijd op straat renden.

Natuurlijk had ik zakjes mee om Brynna's poep mee op te ruimen, want als je betrapt wordt op het laten liggen daarvan staat er een fikse boete op. Je hoeft dus niet bang te zijn, dat je met poepschoenen thuiskomt, want er ligt nergens hondenpoep op het trottoir.
Ik vind het niet erg prettig met zo'n stinkend zakje te rennen, maar gelukkig staan er regelmatig vuilnisbakken, waar ik het in kwijt kan.

Brynna vond het heerlijk en er was in de parken ook aan honden gedacht, want bij de waterfonteinen stonden hondendrinkbakken. Ze kon dus naar hartelust drinken en hield zo dat uur rennen wel vol.

Het is vast wel een grappig gezicht ons te zien rennen, want in het begin trekt ze mij zowat omver en rent voor me uit. Maar hoe langer we weg zijn, hoe langzamer ze rent. Vandaag deed ze het vrij goed, maar er zijn ook keren geweest, dat ik me afvroeg, of ik haar 50 pond en al naar huis zou moeten dragen! Dan loopt ze achter me aan met haar tong bijna op de grond. Maar ze geniet met volle teugen en ik heb de rest van de dag geen hond aan haar.

Nu zit ik nieuws te kijken. Er zijn hier twee soorten "Nieuws" uitzendingen: de nationale en lokale. De nationale zijn veelal ook internationaal bekend: CNN, Fox News en MSNBC, die de hele dag nieuws uitzenden. En dan is er nog NBC Nightly News met Tom Brokaw, CBS News met Dan Rather en ABC News met Peter Jennings (die interessant genoeg een Canadees is, vooral met politieke verslagen grappig om te weten). Deze programma's behandelen het serieuze wereldnieuws.

Dan is er het lokale nieuws. Als je er niet aan gewend bent een beetje een vreemd verschijnsel. Maar misschien ook wel te begrijpen, als je bedenkt hoe groot de gebieden rond de steden zijn. En er gebeurt van alles.

Het plaatselijke nieuws wordt gebracht door 2 "anchors", meestal een man en een vrouw. Er wordt veel gelachen en tussendoor gekletst. Er is plaats voor "klein" nieuws, zo haalden wij eens het nieuws, omdat we met een grote email groep van ouders van heinde en ver gekomen een bijeenkomst hadden hier in de buurt.

De meeste zenders (de grote zenders zijn NBC, CBS, ABC en Fox, die allemaal door lokale zenders worden verzorgd) hebben een paar uur "nieuws" in de ochtend en een paar uur 's avonds en dan nog het late nieuws om 23 uur. Alleen Fox heeft minder. Als er plaatselijk iets gaande is, zoals recentelijk Orkaan Isabel, worden alle programma's afgelast en is er de hele dag "nieuws".

Ach ja, ik vind het wel vermakelijk om te kijken (met uitzondering van de serieuze berichten, dan, zo is er net weer een meisje doodgeschoten door haar broertje in Maryland). En dan is er het team van "meteorologen", die dus het weer brengen. Altijd goed voor een smile, want het weer is hier nooit saai!




0 reacties: