Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 13, 2003

Gaap! Ik ben te oud om nog om 1 uur 's nachts naar bed te gaan! Maar het was hartstikke gezellig gisteravond. We hadden uiteindelijk zo'n 30 gasten en het eten, waarvan we echt natuurlijk weer veel te veel hadden, ging redelijk op.

We hadden hapjes besteld van Schwan's , die bezorgen diepvries eten thuis. De verkoper komt met een gigantische vrieskast van een auto iedere 2 weken langs. Als je iets speciaals wilt hebben, kun je dat van te voren online bestellen, maar gewoonlijk kies je uit een catalogus als hij aan de deur komt. Vooral hun gehaktballetjes kopen we vaak, heerlijk in de spaghetti!

Ditmaal hadden we gevulde jalapenos, Jalapeno Poppers. Die zijn hier als hapje heel populair: een halve jalapeno peper, gevuld met cheddar kaas of roomkaas (cream cheese), dan gepaneerd en gefrituurd. Ook redelijk makkelijk zelf te maken. Verder groente loempiaatjes, kipstukjes met buffalo saus (een heerlijke pittige saus, meestal krijg je die met vleugeltjes, maar deze zijn zonder botjes) en brood gevuld met mozzarella kaas.

Verder had Rick bij Giant grote schalen met vingersandwiches en stukjes kaas, worst en fruit gehaald.

En tot slot werd er nog voor mij gezongen en kwam er een gigantische cake te voorschijn. Een Black Forest cake (chocola met kersen vulling en slagroom) van Whole Foods Market, die werkelijk de lekkerste cake, die ik ooit geproefd heb kunnen maken.

De sand art en de roulette waren een enorm succes. De kinderen maakten ieder wel 6 tot 8 sand art flesjes vol en gingen met armen vol terug naar huis. Bij roulette verloor ik constant alles, maar de vier aanwezige 11 jarige jongetjes, waaronder Kai, deden het veel beter en wonnen de 4 prijzen, die we zouden uitloven.

Al met al was het een ontzettend geslaagde avond, ondanks het vieze weer.

Vandaag lekker uitgeslapen en een beetje gammel opgestaan. Ik denk, dat de laatste speciale martini van Rick mij de das om had gedaan, want ik had echt een beetje een kater. Rick vindt het creeren van allerlei verschillende alcoholische drankjes leuk en gisteren waren dat Martini's, een heel populaire cocktail hier. Als je naar een restaurant gaat, hebben ze ook vaak een speciaal Martini menu, met bijvoorbeeld appel, meloen of cranberry martini's. Ook "dirty" Martini's vind ik heerlijk, die zijn gemaakt met wat sap uit een potje olijven.

Maar goed, Rick had dus ingredienten voor o.a. een Cosmopolitan en een Pink Cello en nog een stel Martini's en iedereen was daar erg enthousiast over, dus moest ik ze natuurlijk ook proberen ;).

Ik las net trouwens, dat Nijntje tot Family Tourism Ambassador in New York City is uitgeroepen (al in juni, maar ik loop wat achter). Dit om het toerisme van families naar de stad te promoveren. Die Dick Bruna is me een slim zakenman!

Een aantal jaren geleden, introduceerde hij Nijntje (hier Miffy geheten) via de speelgoedwinkel Zany Brainy in de Verenigde Staten. Omdat wij het geluk hebben in de plaats met de ambassade te wonen, kwam Dick Bruna zelf hier naar Washington om boekjes te tekenen. Saskia was toen 3 of 4 en dol op Nijntje. Ze herinnert zich het dan ook nog goed.

Het toeval wilde, dat hij precies de Zany Brainy vlak bij ons uitkoos om zijn Amerikaanse boekjes te tekenen ('s avonds zou hij voor de Nederlanders op de ambassade verschijnen, maar ik voorzag een lange rij met moeie kindjes en de ambassade ligt niet naast de deur). Dus ik erheen met Saskia, die nog over de immense Nijntje, die er rondliep, spreekt. Dick Bruna was heel verbaasd om opeens Nederlands te horen spreken. Het was niet druk daar, want niemand kende Nijntje, dus ik had een heel leuk gesprek met meneer Bruna.

Er werden allerlei Nijntje produkten geintroduceerd, ook dingen, die ik in Nederland nog nooit had gezien. Net als bij Marjolein Bastin, die heeft ook van alles te koop hier, je kunt je hele huis met haar spullen inrichten. Zany Brainy pakt ook je aankopen in als cadeautjes, als enige winkel hier in de VS (zover ik weet tenminste) en lange tijd hadden ze daarvoor Nijntje papier.

Maar helaas deed Nijntje het niet zo goed tegen de goedkopere (en veel slechtere kwaliteit) Sanrio produkten als Hello Kitty. Dus verdween ze na een jaar of twee weer vrijwel geheel.

Kennelijk liet Dick Bruna het er niet bij zitten en nu is zijn Nijntje dus ambassadeur van de grootste stad van Amerika. Good for him! Ik ben wel benieuwd naar het boekje over Nijntje's New York avonturen, dat in november uitkomt.

Vanavond ga ik met mijn vriendin Ann uit eten bij de Mexicaan. Zij is deze zomer naar Philadelphia verhuisd en is dit weekend op bezoek. Haar dochter is Katja's vriendinnetje en die blijft vannacht logeren. Ann gaat in een hotel, want ze heeft 3 kinderen en wil lekker een nachtje rust. Ik kan het me levendig voorstellen!


0 reacties: