Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 28, 2003

Heerlijk gefietst vandaag. Het was wel wat bewolkt vanochtend, maar een heerlijke fietstemperatuur van 18 graden en na een tijdje kwam de zon ook kijken. We reden ongeveer 7,5 kilometer naar het westen over het W&OD pad. Dit pad was vroeger een spoorweg, wat je nog kunt zien aan de oude stationnetjes onderweg en een enkele gerestaureerde locomotief.

Rick, Kai, Saskia en ik gingen. Saskia's fiets zit als een soort tandem aan mijn fiets vast en ze trapt altijd enthousiast mee. Wel fijn, vooral op de vele heuvels in onze buurt, hoewel 70 pond de heuvel optrekken best iets is. Ik vond het vandaag best zwaar rijden met haar erbij, meestal gaat het beter.

Saskia's helm is te klein aan het worden, dus die moeten we snel vervangen. Hier zijn fietshelmen bij de wet verplicht tot 14 jaar. Uiteraard geven wij als ouders het goede voorbeeld en dragen ze ook. Ze staan wel cool. Alleen krijg ik er altijd wel een enorm zweethoofd onder!

Langs het pad is de natuur prachtig. Ieder seizoen zijn er andere wilde bloemen en dit keer ook grappige blauwe besjes. Vaak zien we er ook dieren, zoals chipmunks, vosjes, herten en kleurige vogels. Maar vandaag was het er druk, want er was een AIDS walk, dus de beestjes lieten zich niet zien.

Na een flink uur fietsen hadden we wel zin in lunch. In het centrum van Vienna is een oude inn, de Vienna Inn. Het is echt een begrip hier, hoewel je, als je er binnenkomt, je afvraagt waarom. Maar ze hebben lekker eten, goedkoop en de soda's en koffie zijn gratis. En natuurlijk is het een leuke ontmoetingsplaats. Echt een lokaal tentje dus. Wat ze hier noemen, de favoriete "Dive".

Ik had chili poppers (gefrituurde rode pepers gevuld met cream cheese), Rick een garden burger, een vegetarische hamburger, Saskia een grilled cheese sandwich (een tosti met Amerikaanse kaas, het kindereten bij uitstek) en Kai Chili Mac, spaghetti met chili en kaas.

Op weg naar huis fietsten we langs allerlei "car washes", kinderen die auto's wassen om geld in te zamelen voor goed doelen.

Ook zagen we de vreselijke schade, die een brand gisterochtend had veroorzaakt in een winkelcomplex in Vienna.

Eenmaal thuisgekomen besloten we de katten eens onder handen te nemen. Onze oudste poes, Miep, is bijna 16 en heeft nierproblemen. Waarom ik dat hier schrijf, weet ik eigenlijk niet, want het heeft niets met het onderwerp te maken.

Goed, Miep is ontklauwd, lang, lang geleden. Maar dat wordt als erg inhumaan gezien en dus moesten we met een andere oplossing komen voor de 3 jongere poezen. En die vonden we in Softpaws. Dit zijn kleine plastic hulsjes, die je aan de nagels van de poes lijmt. Veel diervriendelijker, dan een chirurgische ingreep en nog grappig ook. De hulsjes zijn namelijk gekleurd en het lijkt net of hun nageltjes gelakt zijn. Meike's nageltjes zijn roze, Sushi's paars en Snickers een mannelijk blauw (soms rood, we wisselen af). De katten laten het lijmen rustig toe en het scheelt enorm in de krabschade in huis.

Verder een heerlijk rustige zondagmiddag. De Washington Redskins zien winnen tegen de New England Patriots, ook altijd leuk.

Verder hebben net het Postcode Loterij Spel of zo op BVN gekeken, altijd goed voor het Nederlands van de kinderen en Rick. Ik moet wel zeggen, dat ik op basis van zo'n spel ook geen hoge pet op heb van de intelligentie van de gemiddelde Nederlander. Tjonge, jonge, de meesten van die vragen konden de kinderen nog beantwoorden! Aangezien er in Nederland zo'n sterke opinie lijkt te heersen over "de Amerikaan", wil ik hiermee aangeven, dat je, als je maar een beperkt (lees radio/tv/krant) beeld krijgt van een samenleving, dat beeld wel eens heel verwrongen kan zijn.

Op het moment speelt iedereen buiten en kijk ik Studio Sport, ik vind voetbal ook nog wel errug leuk!


0 reacties: