Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 21, 2003

Heerlijk geslapen, vannacht! Eindelijk, lekker air conditioning, mijn eigen bed, het maakt verschil. Toen ik opstond, was mijn vader alweer verdwenen, hij logeerde hier vannacht, omdat hij ook nog geen stroom had. Gelukkig was het vanochtend wel terug, want scholen in zijn buurt zijn morgen nog dicht. Hij heeft een vijvertje in de tuin met vissen, die helemaal tam zijn en uit je hand komen eten. Helaas is eentje daarvan al dood, omdat de pomp door het stroomverlies niet meer werkte. Hij dacht, dat de tweede ook gauw dood zou gaan. Heel jammer!

Ook onze vrienden hebben hun stroom terug, maar zoals ik al schreef blijven 14 scholen morgen dicht en de rest van de scholen begint 2 uur later dan gewoonlijk. Overstromingen blijven een probleem, nu komt al het water uit de bergen naar beneden zetten. Dus moesten we natuurlijk naar de Potomac gaan kijken en waar beter dan bij Great Falls National Park. De Potomac zou vandaag zijn hoogste punt bereiken en het was heel indrukwekkend. Ik heb een korte video gemaakt en een heel aantal foto's. Dit is de vierde keer dit jaar, dat we dit park bezochten, en ik heb foto's van de verschillende standen van de rivier hier gezet. Het zal even duren om alles te zien, vanwege het filmpje, maar het is volgens mij de moeite waard om het te laten zien.

Op het moment kijken we naar NFL football. Wij zijn niet zoals veel mensen hier (vooral mannen), die de hele zondag voor de tv zitten om football te kijken, maar zo af en toe is het wel leuk. Vroeger was ik echt een Redskins fan en ging naar football feestjes en dergelijke. Rick is helemaal geen football fan, dus ik ben er nu helemaal uit. Een beetje jammer, maar aan de andere kant ook wel goed, want het zou me enorm ergeren als hij niets anders kon doen op zondag, dan football kijken.

Als vroegere voetbalfan moet ik football toch even verdedigen. Veel mensen denken, dat het helemaal niet zo spannend is, maar dat is niet waar. Het zou te ingewikkeld zijn om alle regels hier uit te leggen, maar als je ze eenmaal kent is het een fascinerend spel.

Om live een wedstrijd mee te maken is ook een heel avontuur. Het is zo commercieel, dat er om de zoveel tijd gepauseerd wordt, om reclames de tijd te geven op tv. Het publiek is altijd heel netjes, het is echt een familiesport. Ik heb nog nooit van geweld tussen supporters gehoord, zoals je dat in Europa hebt. Toch zijn mensen toegewijde fans van hun teams. Voor de wedstrijd worden er vaak zogenaamde "tailgate parties" gehouden: barbecue en bier op de parkeerplaats voor het stadion.

De Redskins hebben net gescored tegen de Giants (New York) en de stand is nu 18-21, met nog 2 minuten te gaan. Maar twee minuten duren hier lang, want het spel wordt vaak gestopt. Als de Redskins dicht genoeg bij het goal kunnen komen, kunnen ze tenminste gelijk spelen (een velddoelpunt is 3 punten). Spannend! Er is een speler, wiens enige taak het is, velddoelpunten te scoren. Hij heeft vandaag al twee keer gefaald voor de Redskins, dus de spanning is groot. Zal hij de derde keer raak schieten? Nog een minuut... de kicker komt, hij schopt en... yay!!! 21-21! Fantastisch! En zo wordt het overtijd, want een wedstrijd kan niet in gelijkspel eindigen, tenzij het na 15 minuten overtijd nog gelijk is. Het team, dat het eerste scoort in overtijd, wint. Go Redskins!

Ach jee, de Giants hebben gescoord, de eindstand is 21-24 voor de Giants. Daarmee verliezen de Redskins hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Er is nog hoop en we zullen er morgen eindeloos op radio en tv over moeten horen ;).

Nu gaan we lekker Emmy's kijken, waar prijzen worden gegeven aan de beste tv shows. Echt een tv avondje dus, gebeurt ook niet echt vaak.

0 reacties: