Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 27, 2003

Het was vandaag nog een prachtige dag, zonnig en warm. Dus lekker buiten geoefend en wel in het park hier vlakbij. Daar is namelijk, behalve allerlei andere dingen ook een fitness parcours. Je loopt door het bos en om de zoveel meter staat een houten apparaat met uitleg hoe je de oefeningen moet doen. Er zijn twintig van zulke oefeningen. Op die manier gebruik je tijdens je wandeling ongeveer iedere spier in je lichaam en de wandeling wordt niet saai. Bovendien is het allemaal in een prachtig bos.

Over dit park, Nottoway Park, las ik vandaag, dat het vroeger een wijngaard was. Jammer, dat die nu weg is! Iedere woensdag wordt in het park een markt gehouden, dan komen de locale boeren met hun producten. Je kunt in dit seizoen vooral appels, squash, pompoenen en producten daarvan gemaakt kopen. Ook kun je zogenaamde Indiaanse mais kopen. Dit zijn decoratieve maiskolven in rode, bruine en gele kleuren, bij elkaar gebundeld. De squash komt trouwens ook in allerlei vormen en maten. Mijn favoriet is de spaghetti squash, die er als spaghetti uitziet als je hem kookt.

Vanmiddag had Saskia een verjaarspartijtje bij de Build A Bear winkel in Fair Oaks Mall. Deze winkel is een mecca voor kinderen, want je "maakt" hier je eigen speelgoeddier en daarna kleed je hem aan. De kinderen mochten een pluche beest uitzoeken, wat nog niet gevuld was. De keuze viel op een langorig bruin konijn. Vervolgens werd het konijn in de winkel gevuld, maar dat gebeurt niet zomaar: het kind moet de vulmachine aandoen en op 4 felgekleurde knoppen drukken met Love, Hugs, Kisses, Kindness of zo. Daarna moet het een klein rood hartje pakken en 3 keer in de rondte draaien, het zoenen en een wens doen (een volwassene moet dit overigens ook zo doen, dan voel je je pas opgelaten, weet ik uit ervaring!). Het hartje gaat in het beest en het wordt dichtgenaaid.

Dan moet het lieve beest meegenomen naar het "bad", waar met lucht de laatste vlokjes vulsel eraf worden geblazen. Nu is het dierbare dier dus klaar en moet het een naam krijgen. Hiervoor gaat het kind naar een computer, die van alles wil weten: naam, adres, email, verjaardag (om rond die tijd aanbiedingen aan de ouders te sturen) en natuurlijk de naam van het pluche beest. Uiteindelijk komt er een geboortebewijs uit met al die gegevens.

Saskia's konijn heet Pumpkin. Een leuke vondst, want behalve "pompoen" worden kleine kinderen hier ook vaak liefkozend "pumpkin" genoemd. Zij noemde die van haar echter Pumpkin, omdat ze uit de honderden verschillende kleertjes een Halloween setje met pompoenen had gekozen voor haar konijn.

De meisjes, tieners, die het partijtje verzorgden, deden het erg leuk. Ik zou me absoluut niet kunnen voorstellen, dat zoiets in Nederland zou voorkomen, tenzij alles daar erg veranderd is. Het was me een geklap, gejuich en gezing van jewelste, midden in de winkel. Met als grote finale het zingen van "Happy Birthday", waarbij alle nietsvermoedende klanten natuurlijk ook meededen. Dat vind ik hier altijd wel heel leuk, dat spontane. En het is welgemeend.

Gewapend met hun nieuwe konijnen in een enorme doos, gingen de feestviersters naar een van de zitkuilen in de Mall. Daar werden ze getracteerd op een enorme chocolate chip cookie van Mrs. Fields. Dit in plaats van de gewoonlijke cake. Die cookies zijn werkelijk heerlijk, dus ik kon me niet bedwingen en deelde een stuk met Saskia. Daarna was het partijtje voorbij. Nu zullen we over een week of zo een bedank kaartje in de bus krijgen van de jarige. Het is hier namelijk gewoonte (waar ik nooit aan begonnen ben, slecht he?) om bedankbriefjes te schrijven voor ieder cadeautje, ook al heb je de gever al bedankt tijdens het feestje.

Het viel me in de Mall op, dat alle Kerstwinkels al open zijn! En het is nog 30 graden buiten. Onvoorstelbaar. Maar ja, hoe eerder hoe meer winst, natuurlijk. Eerst gaan we nog maar Halloween beleven en dan Thanksgiving en pas dan is het tijd om aan Kerstversieringen te gaan denken!

Vanavond hebben we zoals gewoonlijk op zaterdag jonge logees. Gelukkig maar, want dat haalt de gedachten weg van de droefheid van het laatste uur: een gestorven hagedis. Een van de poezen heeft het vanochtend dan toch voor elkaar gekregen om het terrarium naar de vlakte te smijten. Beide kameleons leken het te hebben overleefd, maar toen Rick ze vanmiddag terug wilden zetten in hun nieuwe woonomgeving, bleek er een toch het loodje te hebben gelegd. Droefheid alom, natuurlijk, maar gelukkig heeft Petsmart er meer. Ik klink er misschien koud over, maar mijn liefde gaat dan ook naar de warmbloedige dieren. De reptielen zijn Rick's pakkie an!


0 reacties: