Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 24, 2003

Met Spongebob op de achtergrond (is dat beest de hele dag te bekijken op Nickelodeon??), heb ik even tijd om te schrijven.

Een prachtige dag vandaag, met van die diepblauwe luchten, die je eigenlijk alleen in de lente en de herfst ziet, hier. Ik zag, dat sommige bomen echt al beginnen te kleuren, vroeger dan gewoonlijk, volgens mij.

Onze dogwoods (kornoeljes) zijn al een tijdje roder aan het worden en nu zag ik dat de maples (esdoorns?) ook al kleur krijgen.

Virginia is bekend om haar mooie herfstkleuren, vooral in de Shenandoah, mensen komen er van heinde en ver voor. Er staan dan grote files de bergen in. Die bergen, de Blue Ridge, behoren tot het oudste gebergte in de wereld: de Apalachen. Het is zo oud, dat je eigenlijk niet meer van bergen kunt spreken, het zijn meer hoge heuvels.

Ook vind je bij de Blue Ridge een heel stel wijngaarden. Het is dan ook een leuk uitje, om de herfstkleuren te gaan bekijken en wijn te gaan proeven bij de diverse wijngaarden. De Virginia wijnen zijn over het algemeen heerlijk en er wordt van alles gemaakt, van Chardonnay tot Riesling en van Shiraz tot Merlot. Er is zelfs een inheemse druif: de Norton grape, waarvan heerlijke wijn wordt gemaakt.

Maar goed, terug naar huis in Noord-Virginia (ongeveer een uur rijden van de Blue Ridge Mountains). Het is dit jaar flink nat geweest en dus lijkt het niet zo'n kleurrijke herfst te worden. Heel jammer, want vorig jaar (droog) was het prachtig. Ach, misschien valt het ook mee. Vooral de vlammend oranje maples zijn echt de moeite waard.

Ik vind de herfst hier een van de leukste seizoenen. Al die kleuren, en de oranje pompoenen, de lekkere appels, die we overal kunnen gaan plukken en die staalblauwe hemels. En dan eind oktober Halloween. Heerlijk!

Wij hebben vandaag dan ook voornamelijk buiten doorgebracht. Toen de kinderen uit school kwamen allemaal op het plein basketbal gespeeld. Daarna kwamen onze buren pizza eten van Pizza Hut.

0 reacties: