Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, september 06, 2003

Wederom zonnig bij het opstaan, heerlijk! En voorlopig zal het zo blijven. Wel woedt honderden mijlen van ons vandaan orkaan Fabian met windsnelheden van over de 150 km, wat aan het strand hoge golven en sterke stroom geeft (het strand is hier ongeveer 2,5 uur rijden vandaan en een populair weekenduitje voor veel Washingtonians). Bermuda moet er flink door getroffen zijn. Gelukkig kwam hij nu eens niet deze kant op, we hebben toch echt meer dan genoeg regen gehad deze zomer!

Vanochtend weer een nieuw park ontdekt, met een mooie vijver vol met lelies. Dit gebied telt zoveel parken, we ontdekken er telkens meer. Hopelijk blijven ze bestaan en worden ze niet ten koste van de huizenbouw omver gemaaid!

Ik heb me verder vermaakt door "The Da Vinci Code" te lezen, werkelijk een prachtboek! Ik vond het interessant te lezen, dat Robert Hansen, de FBI spion, die een aantal straten van hier woonde, tot de religieuze groep behoort, die in dit boek wordt besproken. Ik nam het mee naar de kapper en daar kwam een hele discussie van, over religie (zal ik morgen wat meer over schrijven) en dat boek, wat anderen daar ook hadden gelezen. Wel leuk en interessant!

Nu zit ik hier te schrijven terwijl Saskia de meest populaire tekenserie op tv zit te kijken: Spongebob Squarepants. Ik las, dat die nu ook in Nederland te zien is. Ben benieuwd wat er daar van wordt gevonden. Het is hier erg populair, zowel bij kinderen als volwassenen. Ik zie zelf de attractie niet zo, maar ik ben ook niet zo'n tekenfilm lover.

Vanochtend werden onze boodschappen voor de week bezorgd, via het internet besteld. Het bedrijf, Peapod, dat dat doet is van Ahold. Het is werkelijk heerlijk, want je kunt van alles krijgen, inclusief vlees, fruit en groenten. Nu koop ik de laatste twee meestal nog wel in de fysieke supermarkt, want ik kijk liever wat ik wil en hoe het eruit ziet. Maar voor de rest scheelt het ontzettend veel tijd en gesjouw.
Met 4 katten en een hond is alleen het diereneten en kattenbak grit al heel wat.

Verder zijn de verpakkingen hier enorm. Zo koop je een gallon melk tegelijk, bijna 4 liter. De ijskasten zijn ook naar gelang, gelukkig, die zijn echt enorm vergeleken bij wat ik me uit Nederland herinner. Moet ook wel, want met de afstanden, die de meeste mensen naar de supermarkt moeten rijden, sla je toch al gauw voor meerdere dagen, zo niet een week in. Ik ken zelfs iemand, die iedere keer voor 2 weken inslaat en 14 (!) gallons melk koopt. Nu hebben ze 6 kinderen, maar waar ze die dan opslaan is me een raadsel!

Vanavond gaan we denk ik met zijn allen een restaurant opzoeken. We eten vaak buitenshuis, maar hebben dan ook zo'n gevarieerde keuze van restaurants, vlak in de buurt. Van sjiek tot goedkoop en van Aziatisch tot Frans. We eten dan ook vrij gezond, niet de stereotype hamburgers en hot dogs, die vaak als "het" Amerikaanse dieet worden gezien. Hoewel, de beste hamburgers kun je bij Fuddrucker's eten, helemaal vers en met heerlijke verse groente om op het broodje te doen. Maar als we dat een keer in het half jaar eten is het veel (ik ben niet vegetarisch, maar eet wel zo weinig mogelijk vlees).

Om nog even bij "de" Amerikanen te blijven. Ik las vandaag op Fok.nl, dat een studie had uitgewezen, dat 22 miljoen Amerikanen ergens (drugs of alcohol) aan verslaafd is, dat is dus ongeveer 8 procent van de bevolking. Nu vermeldde dat artikel verder geen bijzonderheden, zoals wanneer de term "verslaafd" wordt gebruikt. Uit ervaring weet ik bijvoorbeeld, dat de gemiddelde Fransman volgens de gemiddelde Amerikaanse dokter toch echt aan alcohol verslaafd is, want hij drinkt iedere dag een tot een paar glazen wijn.

Iemand op Fok.nl merkte toen ook nog op, dat dat misschien kwam omdat er niet genoeg voorlichting zou zijn over de schadelijkheid voor de gezondheid. Ha! Dit is het land van de waarschuwingen. Als je een biertje pakt, denk je meteen, dat je je gezondheid serieus aan het compromitteren bent. Kinderen gaan door ingewikkelde "DARE" trainingen en andere anti-drugs programma's, al vanaf de lagere school. Ik ben het lang niet altijd met die programma's eens, maar dat er niet genoeg voorlichting is, is niet waar. Soms denk ik zelfs, dat er *te veel* voorlichting is!

Maar goed, dit is een enorm onderwerp, waar ik nog uren over door zou kunnen filosoferen en ik wil terug naar mijn boek. Dus tot morgen!

0 reacties: