Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 07, 2003

Zondag vandaag en ja, voor heel veel Amerikanen is dat kerkdag. Er zijn hier in de buurt, in een straal van zo'n 2 kilometer al 5 kerken van verschillende gemeentes, als ik zo eens uit het blote hoofd naga. Kerken hier zien er overigens vaak anders uit, dan de traditionele kerken in Europa. Sommigen hebben wel een toren, maar het is meestal een wit houten torentje met een kruis erop. Maar best veel hebben ook geen toren en zijn gewoon moderne gebouwen, afhankelijk van de soort godsdienst.

Wijzelf zijn geen kerkgangers, ik heb het wel een tijdje geprobeerd, want het is *de* manier om een sociaal leven op te bouwen en mensen te ontmoeten. Behalve de dienst zijn er namelijk nog allerlei andere dingen, die via de kerk kunt doen en zelfs een wekelijks diner. Maar het is gewoon niets voor mij.

Wij besloten van het prachtige weer gebruik te maken om naar Front Royal, Virginia te rijden. Dat is ongeveer 45 minuten rijden bij ons vandaan en daar zijn verschillende interessante dingen te doen. De eerste is het begin van de befaamde Skyline Drive, die je door het Shenandoah National Park voert.

Verder de Skyline Caverns, interessante grotten, die als enige in de wereld witte bloemachtige formaties hebben, anthodites genoemd. Die grotten hadden we 2 maanden geleden al met een logeetje bezocht, dus vandaag was dat niet ons doel.

Na eerst bij McDonald's geluncht te hebben, waar ik een heerlijke Cobb Salad had, gemengde sla met roquefort, bacon stukjes, ei en warme gegrilde kip (ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, dat iets van McDonald's heerlijk is, want meestal vind ik het eten daar afschuwelijk!), reden we naar het Shenandoah River State Park.

Daar is Front Royal Canoe Company gevestigd, waar je voor korte of langere tijd kano's, kayaks of banden kunt huren om op de Shenandoah rivier mee te varen. Dit was onze eerste keer met de kinderen en Saskia was ietwat bang. Er zouden wel wat wilde stukjes in de rivier zijn, maar rustig genoeg om niet echt bekwaam te hoeven zijn.

Met een busje werden we 5 kilometer verderop met de kano's afgezet. Allemaal moesten we een zwemvest aan en toen werden we afgeduwd de rivier in. Katja en ik samen in een kano en Rick, Kai en Saskia. Meteen al kwamen we in het wildere gedeelte terecht, maar iedereen vond dat spannend, zelfs Saskia.

De rivier was prachtig breed en in groen heuvelachtig landschap. Het was werkelijk heerlijk en prachtig. We zagen nog schildpadjes zonnen aan de kant op een boomstronk en konden daar tot heel dichtbij komen, zonder dat ze weggingen. En er waren een stel bijzondere watervogels en honderden kleurrijke libelles. De 5 kilometer was veel te snel voorbij! De volgende keer nemen we de langere tocht en dan nemen we ook een picknick mee.

Toen we kano's weer hadden gemeerd en de spanen ingeleverd, reden we toch nog even Skyline Drive op. We hebben een National Parks pas, die je voor $50 in alle nationale parken laat, dus we konden zo doorrijden. Het was wel vrij druk in het park, misschien dat we daarom dit keer helemaal geen dieren zagen. Meestal zien we toch minstens een paar herten en soms vossen of wasberen, helaas nog nooit een beer, dat lijkt me toch wel heel gaaf.

De uitkijkpunten die we aandeden leverden prachtige uitzichten. Wat ik zo fantastisch van dit park vind, behalve de ronduit prachtige natuur, is dat het uitzicht nooit hetzelfde is.

Helaas konden we niet te lang blijven, want Katja had nog wat schoolspullen nodig en op zondag gaan de winkels om 5 uur dicht.

Het was al met al een heel geslaagde zondag, ik kan niet wachten om weer te gaan!

1 reacties:

Brigitte en Mark zei

Tijdens mijn groepsreis door het oosten van Amerika zijn we ook door Shenandoah national park gereden met de Skyline Drive. Helaas was het zo mistig dat we helemaal niets van het uizicht hebben gezien.