Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 13, 2003

Columbus Day

Columbus Day, vandaag. "In fourteen ninety two, Columbus sailed the ocean blue" leren de schoolkinderen. Sinds 1934, toen president Roosevelt het zo verklaarde, is de tweede maandag van october een federale feestdag. De regeringsmedewerkers zijn vrij en de schoolkinderen ook. De meeste staten vieren mee. Maar niet allemaal. Al jarenlang is er protest vanuit de Indiaanse hoek, want voor hen was het bezoek van Columbus helemaal geen feestdag. Zeventien staten, waaronder Zuid-Dakota erkennen Columbus Day daarom niet.

De meeste mensen hier in Virginia moesten gewoon werken, Rick dus ook. Maar de kinderen waren thuis van school. En ik heb het gevoel, dat ik de hele dag van hot naar haar heb gereden!

Na een snelle oefentijd bij de gym, racede ik naar huis, want Katja zou voor een schoolprojekt naar het huis van een vriendinnetje moeten worden gebracht. Zoals het tieners betaamt, kreeg ik een vage uitleg over waar dat vriendinnetje woonde. Het witte huis met de blauwe deur. Hmm, natuurlijk was er niet maar een wit huis met blauwe deur, dus dat was wel even zoeken. Ook een vaag antwoord over wanneer ze weer opgehaald zou moeten worden, maar ze wilde om 4 uur naar de film, dus in ieder geval daarvoor. Zucht!

Ik had afgesproken met een vriendin uit onze oude buurt om de honden te gaan wandelen, dus reed ik met Brynna hijgend en piepend naar haar huis. Het is maar goed, dat we haar nooit ver mee hoeven te nemen in de auto! Het was van dat prachtige weer, dat we hier in de herfst vaak hebben, letterlijk geen wolkje aan de lucht en staalblauw. En net zo'n koel briesje, dat je weet, dat het geen zomer meer is. Ideaal dus!

De wet is hier, dat honden aan de lijn moeten en ik doe dat braaf met Brynna, want die luistert absoluut niet en rent als een pijl uit de boog ervandoor. Maar Claudia's hond Sailor is veel beter afgericht en die lijnt ze niet aan. Haar keuze, ik ben nu eenmaal een law abiding citizen ;). Maar vandaag was Sailor niet zo gehoorzaam en at een hot dog van iemands bord in de picknick ruimte van het park. Oef! Dat werd niet in dank afgenomen.

Inmiddels was het al 2 uur en ik moest nog naar de mall met Saskia, voor ik Katja op moest halen. Sas en ik renden letterlijk door die mall, naar de Gap Kids winkel. Daar koos ze in een mum van tijd 3 paar broeken en shirts. Het is een grappig kind om mee te winkelen. Al vanaf haar tweede heeft ze een uitgesproken smaak en ook vandaag kwam die weer goed naar buiten. Veel vertederde glimlachjes van mensen in de winkels later, slaagden we dus goed.

Shoppen maakt hongerig, dus kochten we een werkelijk heerlijke snack van mini-cinnamon rolls bij Cinnabon. Maar goed, dat Saskia het merendeel at, ik had er maar een. Maar oh, wat was die lekker!

Gauw weer naar de auto en terug om Katja op te halen. Die wilde met 3 anderen naar de film "School of Rock". Dus ze heel gauw naar het theater gereden, want ze waren al laat. Eenmaal thuis had Kai ook zin om met een vriendje naar de film te gaan. "Good boy" bleek even later te spelen, dus weer naar het theater, ditmaal met twee jochies.

Na Saskia's dansles en iedereen weer van theaters en danslessen ophalen, zit ik nu eindelijk. Maandagavond, CBS sitcom avond. Leuke shows, vooral Everybody loves Raymond. We gaan er dus voor de verandering eens een rustig tv avondje van maken.

0 reacties: