Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 27, 2003

Een echte maandag vandaag: saai, regenachtig en koud (nou ja, voor ons gevoel dan). Maar de kleuren! De bladeren zijn nu echt flink gekleurd en ieder jaar ben ik toch weer vergeten hoe mooi dat is. De felrode bomen naast de felgele en diepbruine. En de regen verdiept die kleuren nog. Dus, ondanks de druilerigheid was het toch ook weer heel mooi. Ik krijg echt de kriebels om er met mijn fototoestel op uit te gaan. Maar de grandeur van al die kleuren goed weergeven op de foto lukt niet echt.

Iedere herfst hebben we een lieveheersbeestjesplaag. Overal zijn die rood-zwarte beestjes. Zelfs in de gootsteen, ik heb er vanochtend bijna eentje verdronken! Maar het zijn nuttige diertjes en dus heb ik hem gered. Ook de Halloween "spinnenwebben" zitten onder, nogal een tegenstelling: iets griezeligs vol met schattige insectjes.

Over Halloween gesproken, nog 4 nachtjes slapen en wij zijn niet klaar!! Normaal gesproken hebben we allang onze grote pompoenen gekocht, maar door al het geschilder dit weekend is het er niet van gekomen en vandaag plensde het de hele dag. Morgen dus maar.

Kai en Katja zijn nog niet zeker van hun costuums, dus dat wordt donderdagmiddag nog rondracen. Katja denkt, dat ze als jongen verkleed wil gaan, dat zou makkelijk zijn, tenminste. Rick en ik gaan in onze inmiddels over de jaren vrij grote verzameling costuums graven en een daarvan aandoen.

Bij Peapod heb ik voor morgen een hele lading mini chocolade Marsen (die hier Milky Way heten), Milky Ways (die hier Three Musketeers heten), Butterfingers and Baby Ruths en meer besteld. Er komen hier altijd veel kinderen trick or treaten, dus die gaan compleet op. Maar gelukkig is er dan de buit van de kinderen, waaraan ik me alsnog te goed kan doen :D.

Vanavond hadden we een vergadering over Katja's bijles. Ze krijgt bijles bij Score! Education Centers. Veel ouders sturen hun kinderen naar dit soort "enrichment" programma's om ze nog beter op school te laten zijn. Hoe academischer hoe beter. Maar Score geeft dus ook bijles aan kinderen, die echt niet goed meekomen en Katja had problemen met wiskunde vorig jaar. Het is allemaal heel professioneel en dus ook vergaderingen. Katja doet het goed, gelukkig.

En nu de kinderen helpen met hun huiswerk.

0 reacties: