Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 17, 2003

Het is klaar, mijn "Mexico" verslag. En de foto's staan er ook op, klik hier.

Kai ging vandaag op schoolreis. Er zijn, vooral voor de 6e klassers (groep 8 in Nederland?) meerdere schoolreizen per jaar. Zo'n schoolreis is leuk, maar nooit zomaar een pretreisje, er wordt wel degelijk geleerd. Deze reis ging naar Hemlock, een park, waar aan teambuilding wordt gedaan. Door allerlei fysieke uitdagingen in teams te doen, leren de kinderen met elkaar onderhandelen en in een groep problemen op te lossen. Naderhand bespreken ze wat wel en niet werkte. Kai heeft genoten. Hij kwam onder de modder thuis, want hij was in de "peanut butter pit" gevallen.

Ik ben vanmiddag het harde schilderwerk van een vriendin gaan bekijken. De herfst wordt door velen van ons gebruikt om een goede schoonmaak en verfrissing van het huis te doen. Dit is het seizoen waarin het weer niet zo heet is en ook niet te koud. In de lente is dat ook wel zo, maar de lente duurt hier nooit zo lang, het wordt al heel gauw warm.

Toen ik weer naar huis reed, zag ik een prachtige havik op het hek zitten. Dat blijf ik fantastisch vinden, de wilde dieren! Soms zien we gewoon een hert in de buurt grazen. En natuurlijk, zeker in dit seizoen, want ze maken zich klaar voor de winter, honderden eekhoorns. Zou het Amerikaanse woord voor eikel "acorn" van "eekhoorn" afkomstig zijn? Saskia en ik vroegen ons dat gisteren af. Toch eens opzoeken. Het is toch te toevallig, dat het eten van de eekhoorn een hetzelfde klinkende naam heeft.

Het zou niet de eerste keer zijn, zo zijn er nog een heel stel woorden in het Amerikaans, die van het Nederlands afkomstig zijn. Denk aan "cookie" en "cole slaw", dat zijn geen Engelse woorden. En "Yankee"? Komt van Jan Kees. En natuurlijk is er een website met zulke woorden. Toch leuk om te lezen!



0 reacties: