Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 28, 2003

Ik bedacht me met schrik, dat we morgen en donderdagmiddag afspraken hebben en dat we dus vanmiddag absoluut onze costuums en pompoenen moesten kopen!

Vanochtend werden we met heerlijke zon wakker, dus dacht ik, nadat ik de kinderen naar school had gebracht, dat ik lekker even foto's kon nemen van de mooi gekleurde bomen en bladeren. Maar niets hoor, zodra ik thuis kwam, werd het bewolkt en dat is het de hele dag gebleven. Maar als alles goed gaat, wordt het donderdag prachtig weer. Ik hou mijn vingers, tenen en ogen gekruist, want nu is de kleur op zijn hoogtepunt.

Na het oefenen heb ik heerlijk met een paar vriendinnen geluncht bij Artie's, een salade met pecannoten en warme geitenkaas. Het is een restaurant, dat heel goede recensies krijgt, dus het is er altijd druk.

Daarna even naar Michael's, om lijsten te kopen en nieuwe plaatjes voor de badkamer van de kinderen.

Ik was net op tijd thuis voor de schilder, die kwam om een offerte te doen. Hij gaat morgen beginnen en denkt vrijdagmiddag klaar te zijn. Fantastisch! Dan is het hele huis gedaan en kunnen we er weer jaren tegenaan.

Zodra de kinderen thuiskwamen van school loodste ik ze allemaal meteen de auto in. Katja moest naar bijles en intussen nam ik Kai en Saskia mee naar de danswinkel, om schoenen voor tap en jazz dansen te kopen voor Saskia. Ze hadden daar ook een heel stel costuums, inclusief wat ik besloot te kopen voor mezelf: Chinees afhaaleten.

Toen weer terug om Katja op te halen en doorgeracet naar Party City, uw Halloween costuum paradijs. Saskia besloot, dat ze een rood duiveltje wilde zijn, een schattig costuum! Katja wordt een vampier priesteres (bestaan die?) en Kai een donker figuur uit Lord of the Rings. Verder nog allerlei lichtgevend spul gekocht, omdat ze in het donker gezien moeten worden. En make-up voor Katja en mij.

Party City heeft een fantastisch systeem, er zijn tig mensen daar om costuums te kopen, dus is er een persoon met een walkie talkie, die de bestelling doorgeeft en een ander, die het costuum vindt en luid roepend naar buiten brengt. Het duurt zo helemaal niet lang, ook al is het flink druk.

Het was al donker toen we eindelijk op weg waren naar Cox's Farm voor onze pompoenen. Omdat het zo'n nat jaar is geweest, hoorde ik gisteren op tv, is de pompoenen oogst dit jaar niet zo goed. Gelukkig konden we nog een mooi stel op de kop tikken, ook al is het zo dicht bij Halloween. Allemaal over de 30 pond. Wel flink prijzig: 59 cent per pond! Maar het is nu eenmaal traditie, dat alle 3 de kinderen hun eigen pompoen uitkiezen om uit te hollen. En het is altijd weer leuk, lekker over hooibalen hollen en pompoenen uitkiezen.

Eindelijk hadden we alles om een fantastische Halloween avond te hebben, want Peapod bracht vanavond alle snoepgoed. En dit jaar valt het op vrijdag, des te leuker, want de volgende dag is het uitslapen geblazen. Ik heb er zelf ook zin in. Er zit iets magisch en ontzettend gezelligs aan die avond, je gaat langs buren en vrienden en overal is er wel een gezellig praatje en soms een drankje.

Nu zijn we allemaal hard bezig aan Kai's autobiografie, die morgen ingeleverd moet worden. Hoe leer je kinderen niet tot het laatste moment te wachten??

0 reacties: