Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 16, 2003

Keuzes, keuzes, keuzes, soms denk ik, dat er hier voor alles wel een keuze is. Neem nu in restaurants alleen al, smoking of non-smoking, soep of salade vooraf (komt meestal bij de maaltijd), welke soort slasaus op je sla, noem maar op.

Soms zou ik wel willen, dat iemand anders die keuzes voor me zou maken, want ik kan knap besluiteloos zijn, merk ik. Vandaag had ik zo'n besluiteloze bui en dan is het pas duidelijk, hoeveel beslissingen je moet maken!

Ten eerste, welke sportschool? Mijn beste vriendin ging naar degene, die verder van ons weg ligt en ik wilde eigenlijk dichtbij, omdat ik zoveel te doen had. Maar, dat zou betekenen geen kletsgenoot en dus saai oefenen. Toch maar dichtbij gekozen. Daar had ik geen spijt van, want ik kwam een andere vriendin tegen en had zo dus nog een gezellige oefentijd.

Gistermiddag had ik de auto al uitgemest, wat na ettelijke lange autotochten echt hard nodig is. De kinderen leven gewoon in zo'n ding. Allerlei half gegeten snacks en half gedronken drankdoosjes, boeken, videos (we hebben een vcr in de auto), uitgedroogde stiften, volle kleurboeken, half-gesmolten krijtjes noem maar op. Een hele vuilniszak kwam eruit, zonder gekheid!

Omdat ik zo ijverig was geweest, vond ik, dat de auto nu ook wel een wasbeurt verdiende. Dus na het oefenen en benzine tanken (wat heerlijk vind ik toch de Speed Pass van Mobil en Exxon, dat maakt tanken een plezier, even reclame maken), naar de autowasserij (heet dat zo?). Mr. Wash Car Wash heet die en natuurlijk is er weer een keuze: welke "was" wilt u? De "Basic", die enkel zeep en water en natuurlijk van binnen stofzuigen en ramen lappen inhoudt. Of de "DeLuxe", dan wordt de auto ook in de was gezet en krijgt van binnen een betere beurt. Of de "Super", nog meer was en glimmende wielen en wat al niet meer. Tja, mijn auto is vrij nieuw en dan wil je hem toch mooi houden. Dus ik heb maar de middenweg gekozen dit keer, want zo vies was hij nou ook weer niet, dat ik de "Super" nodig zou hebben.

Ik rijd dus weer in een prachtig blinkende, blauwe "De Smurf" (nummerbord) rond, met NL sticker op het achterraam (dit in geval iemand hier in Washington op bezoek komt, weet je ook wie daarin rijdt en kun je even zwaaien).

We hadden om de een of andere reden opeens een nijpend tekort aan toiletpapier vandaag, dus stopte ik daarna bij Giant Food, om dat en ingredienten voor het avondeten te kopen. Even over het toiletpapier, omdat we het over keuzes hebben. Nou, er zijn dus zeker 4 merken toilet papier, die allemaal zeker 5 soorten verkopen, van zacht tot extra zacht. Snel uitgerekend, kun je dus kiezen uit 20+ soorten toiletpapier. Na jaren proberen zijn wij uiteindelijk uitgekomen op een favoriet: de extra zachte Cottonelle van Kleenex. Want comfort op de wc heeft toch ook veel voordelen ;), vooral Rick vindt het soort toiletpapier uiterst belangrijk.

Goed, ik wist dus tenminste welke te kiezen, dus dat nam geen tijd. Voor het avondeten besloot ik mijn versie van Shepherd's Pie te maken: in een ovenschaal in laagjes leggen: 1 pond vegetarisch gehakt, 1 groot blik tomatensaus, 2 blikken boontjes, een laag aardappelpuree en dan geraspte kaas erbovenop. Dat 20 minuten in de oven, heerlijk!

Nu schrijf ik wel zo simpelweg geraspte kaas, maar ook daarvan zijn weer 10+ keuzes, van simpele geraspte cheddar tot Mexicaanse mix. Ik koos ditmaal Sargento 4 kaassoorten, minder vet. Die smelt namelijk altijd goed.

Eindelijk klaar om te gaan afrekenen. En wat zag mijn oog? Een self-checkout! Jippie! Wat een fantastische uitvinding! Je kunt gewoon zelf je aankopen scannen en dan met je pinkaart betalen, ze inpakken en klaar. Ik vond het wel heel bijzonder, dat niemand mij checkte of ik niet iets had gestolen. Maar wat een heerlijk iets, vooral als je haast hebt en niet veel koopt. Er staan toch al bijna nooit lange rijen om te betalen, maar zo is het helemaal snel.

De middag stond in het teken van het huis. De zon is hier zo onerbarmelijk, en de verf op de kozijnen buiten aan de voorkant bladdert na 2 jaar alweer. Dus komt het bedrijf, dat het twee jaar geleden geverfd heeft, het gratis opnieuw verven. Gelukkig voor de eigenaar willen we ook binnen laten verven, want dat ziet er ook erg groezelig uit en ik wil wat meer kleur, niet alles wit.

Verder kwam er iemand om de tegels in de badkamers te maken, want daarvan waren er veel los en we waren bang voor lekkages.

Kortom, een drukke dag en zeer productief! En nu lekker donderdagavond op NBC kijken: de nieuwe Friends en ER!


0 reacties: