Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 18, 2003

Vanochtend lekker uitgeslapen, tenminste tot 8:30, voor mij laat. Rick bleef er tot 10 uur in. Een heerlijk ontbijt gemaakt: "smoothies". Frambozen, ananas, banaan, melk en vanille yogurt met wat ijs in een mixer doen en tot puree malen. Heerlijk en gezond! De kinderen vonden het ook fantastisch.

Daarna van alles rond het huis gedaan. Katja heeft voor het eerst de rijende maaimachine bestuurd. Ze deed het onder toezicht goed. Ik hou wel mijn hart vast en heb Rick gezegd, dat ik haar er nooit zonder toezicht op wil zien!

Vanmiddag zijn we met een bevriende familie naar de film "Good Boy" geweest. Heel leuke film, zowel voor de kinderen als volwassenen. Het gaat over honden, die van de "hondenster" Sirius komen en een jongetje, die ze kan verstaan. We zagen ook een flink aantal "previews" van komende films, die erg leuk leken: "The Cat in the Hat" van Dr. Seuss, "Brother Bear" van Disney. "The Elf" een kerst film en een Looney Tunes film. Voor Thanksgiving zullen we nog een aantal keer in het filmtheater te vinden zijn. Ik weet nog wel, toen ik mijn eerste film hier ging zien. Ik was natuurlijk de pauzes in Nederland gewend. Hier zijn die er dus niet en ik moest toch nodig naar de wc! Inmiddels heb ik geleerd, dat je gewoon gaat, ook al mis je het belangrijkste deel van de film. En natuurlijk hoort Diet Coke en een emmer met popcorn bij het filmgebeuren :D.

Na de film hebben we eten gehaald. Mexicaans en Libanees, een goede combinatie. Dat hebben we gezellig bij onze vrienden thuis opgepeuzeld en we zijn nog lekker wat na blijven kletsen. Het gesprek kwam al gauw op politiek en het verschil tussen Nederlandse en Amerikaanse politiek (mijn vriendin en ik zijn van Nederlandse afkomst, onze mannen Amerikaans). We kwamen er al gauw uit: de twee zijn niet te vergelijken. Beter om per staat te vergelijken.

We hebben allemaal weinig sympathie voor de "superintendent of schools" hier in Fairfax County, Virginia. We vinden, dat hij, om zo rechtvaardig mogelijk te zijn, de top naar beneden haalt, in plaats van de bodem naar boven. Dit zou een lange uitleg vergen, waar ik nu geen energie voor heb. Maar er zijn "GT" centra (gifted and talented, dus hoger begaafd), gewone scholen en "centra" (minder begaafd, vooral mentaal). Hij verlaagt de toelatingseisen voor de GT centra ieder jaar en dat zit velen niet lekker. Het doet de kwaliteit van het onderwijs geen goed. Beter hard werken om die onderste laag op te vangen, vindt hij. Tja. De bovenste laag is ook belangrijk. Van mijn kinderen vallen Kai en Saskia in de "GT" categorie en die zou ik toch niet graag zien verdwijnen.

Na gezellig geboomd te hebben, lieten we Saskia daar achter om te logeren en is het nu tijd voor bed. Gaap!

0 reacties: