Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 10, 2003

Weer een mooie herfstdag vandaag en dus ben ik de zolder opgegaan om de Halloween versieringen naar beneden te brengen. Samen met Saskia en haar vriendinnetje Laura hebben we de voorkant van het huis als een waar spookhuis versierd.

Dit gaat met "spinnewebben", een heks, een stel vliegende spoken, wat "graven" en meer. Nu de pompoenen nog, die Rick voor ieder kind in een mooi patroon uitholt en waar we dan op Halloween een waxine lichtje indoen.

Veel mensen doen dat, erg leuk! Velen beperken zich tot "Jack o'Lanterns", pompoenen met een grote grijns erin gesneden. Maar we hebben zelfs buren, die een enorme doodskist neerzetten, waaruit een "spook" komt. Ik vind het een enorm leuk feest en doe dus naar hartelust mee.

Kai en Saskia krijgen weer vriendjes te logeren. Soms erger ik me wel, dat wij altijd de ontvangenden zijn van deze kinderen (broertje en zusje). De ouders krijgen zo telkens lekker een avondje vrij en, ook al zeggen ze telkens, dat zij ook een keer onze kinderen zullen nemen, is dat tot nu toe nog niet gebeurd. Toch vind ik het zielig om een logeerpartij om die reden te weigeren, dus zitten wij vannacht weer met een huis vol. Nou ja, the more the merrier, zullen we maar zeggen.

Ik heb net Katja en haar vriendinnetje naar de jeugdclub gebracht. We hadden een interessant gesprek onderweg over drugs en alcohol. Een vriendinnetje van hen is als baby geadopteerd door haar tante en oom, omdat haar moeder drugsverslaafd was. Het meisje heeft ook ontwikkelingsachterstand en daar zijn Katja en Leah erg van onder de indruk.

Er wordt op school ontzettend veel aandacht aan drugs en alcohol besteed, in "Health", een vak waarin ook seksualiteit en hygiene wordt onderwezen. Op zich vind ik het curriculum wel goed, het enige "probleem" dat ik ermee heb, is dat er net wordt gedaan alsof 1 glas alcohol, 1 sigaret of 1 joint meteen tot verslaving leidt. De kinderen zijn niet gek en zien hun ouders ook wijn en bier drinken, bijvoorbeeld. Ik heb eigenlijk vanaf het begin, dat ik in dit land woon, mijn twijfels gehad over het taboe op drugs en sex. Ik ben er vast van overtuigd, dat alles wat verboden wordt, des te meer begeerd wordt.

Daarom mogen mijn kinderen best een glaasje wijn bij het eten hier thuis, als ze dat willen. En wordt er openlijk over sex gediscussieerd hier in huis. En daarin zijn wij kennelijk niet alleen, want toen een klas tieners werd gevraagd, wie er thuis wel eens alcohol mocht drinken en toen gingen er een heel stel handen op.

Intussen heeft onze grote vriend (Not!) de evangelische tv-pastoor Pat Robertson zich populair gemaakt, door te zeggen, dat hij wel een atoombom op het State Department (Buitenlandse Zaken) zou willen gooien. Tja, hij bad vorige maand ook vurig, dat Orkaan Isabel zijn woonplaats Virginia Beach met rust zou laten en toen de orkaan daar toch huishield, gaf hij de schuld aan alle non-religieuze praktijken van tegenwoordig. Alsof God het wel goed zou keuren, dat hij de dood van de onschuldige werknemers bij het State Department wenst. Yeah, right!

En dan is er nog Rush Limbaugh, deze ultra conservatieve radio commentator kon zijn voet in zijn mond steken (mooie uitdrukking, he?) toen hij tijdens een sportprogramma opmerkte, dat de football quarterback van het Philadelphia team enkel zo goed werd gevonden door de media omdat hij zwart is. En nu blijkt vandaag, dat hij verslaafd is aan illegale pijnstillers. Ik vind het altijd grappig naar hem te luisteren, vanwege zijn totale onverschilligheid over hoe hij iets zegt over anderen. Zeker geen saai figuur, maar wel een beetje eng, ook. Alles "ultra" is dat eigenlijk.

En nationale doemdenker Dick Cheney maakte ons allemaal weer lekker depri met de opmerking, dat we allemaal met de honderdduizenden binnenkort in een dag van terreur het loodje zullen leggen. Wat daar nu mee bereikt moet worden, met zo'n opmerking? Natuurlijk support voor het gedoe in Irak. Bij mij wekt het een gevoel van angst op, wat ik gauw weer wegmoffel. In de tussentijd ga ik dus maar lekker genieten van het leven.

Tot slot een leuke website met politieke cartoons: http://cagle.slate.msn.com.

TGIF! (Thank God It's Friday) :)

0 reacties: