Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 09, 2003

Een hele leuke dag gehad, gisteren! Ten eerste was Rick natuurlijk thuis, wat de gezelligheidsgraad toch weer een heel stuk omhoog brengt, hoe gezellig het met de kinderen ook is.

We moesten al vroeg op om Saskia op te halen, want de familie waarbij ze logeerde moest 100 km verderop naar hardrenwedstrijden met hun zoon. Op de terugweg hebben we onszelf op een McDonald's ontbijtje getracteerd, een lekkere Egg McMuffin om de dag te beginnen.

Daarna heb ik Christine opgebeld en zijn we voor een ellenlange wandeling door het bos bij haar in de buurt gegaan. Het was prachtig, maar koud, weer en de eekhoorntjes waren in grote getalen aanwezig, hard bezig hun wintervoorraad aan te leggen. Er zitten hier vooral grijze eekhoorns en een enkele zwarte, geen rode zoals in Nederland. De bomen zijn nu vrijwel kaal, na het onweer van vorige week, maar de bladeren op de grond zijn nog prachtig van kleur. Ik moest de neiging onderdrukken om een boeket bladeren mee te nemen.

's Middags zijn we naar de film "Elf" met Bob Newhart en Will Ferrell gegaan met het hele gezin. Het was een ontzettend grappige film, zelfs onze tiener heeft slap gelegen van de lach. Ik weet niet of hij in Nederland uit zal komen, maar zo ja, dan raad ik hem zeker aan. Will Ferrell is bij de elfen op de Noordpool opgegroeid, Bob Newhart is zijn elfenvader. Maar als hij volwassen is, hoort hij natuurlijk, dat hij een mens is en zelfs een vader in New York heeft. Dus gaat hij op zoek naar zijn vader, die een harteloze boekenuitgever is en natuurlijk niet op een volwassen zoon, die denkt dat hij een elf is, zit te wachten. Het is een lekker luchtige familiefilm.

Katja moest gisteravond babysitten, maar de rest van ons vieren is bij ons favoriete restaurant, Cafe Renaissance, gaan eten. Ze kennen ons daar en als we moe zijn is het heerlijk om daar helemaal verwend te worden. Het is een afgelegen restaurant, niet aan de hoofdweg, maar het is altijd druk met mensen, die telkens weer terug komen om de service en het eten. Het wordt door een paar Iraniers gerund en iedere dame is een "lovely lady" en ze zijn dol op de kinderen, ook al is het een sjiek restaurant.

Toen we thuiskwamen was de maansverduistering al begonnen en we hadden een prachtig heldere hemel. Met de buren keken we onder dekens tot de maan helemaal verduisterd was. De kinderen vonden het prachtig, want die hadden nog nooit bewust een hele maansverduistering meegemaakt.

Naderhand zijn we gaan opwarmen bij de buren, die de dvd van Finding Nemo hadden gekocht. Die film hebben we met zijn allen gekeken, bijna tot het einde, want de jongsten waren te moe om het uit te zitten. Dus moeten we vandaag onze eigen copy kopen, zodat we de rest kunnen zien.

Het is nu 8:33 en ik ben de enige wakker. Het heeft vannacht voor het eerst dit seizoen flink gevroren. Vreemd, die plotselinge kou na de warmte van vorige week!

0 reacties: