Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 11, 2003

Gisteravond begaf mijn computer het en ik ben nu weer op mijn oude getrouwe laptopje. De harde schijf lijkt kapot en gisteravond wilde hij niet eens meer opstarten. En natuurlijk stonden er allerlei foto's op, die ik nog niet naar een andere computer had gecopieerd! Sinds fotografie zo'n hobby is van mij baalde ik ontzettend. Maar het geluk was met mij en toen ik het vanmiddag weer probeerde, werkte hij net lang genoeg om de belangrijke foto's en andere files te copieren. Ik voel me dus een stuk kalmer! Gelukkig zit er nog garantie op de schijf en kan ik de computer hier vlakbij laten maken.

Vanmiddag kwam Saskia hard huilend thuis uit school. Een 11-jarig jochie uit de straat voor ons had bladeren in haar haar gegooid en ze was bang geworden en was gevallen. Dit is al de derde keer, dat zoiets met dit joch gebeurt, dus ik belde de "Guidance Counselor" van de school om advies.

Zulke dingen, "bullying" genoemd, worden heel serieus genomen. Pesten is absoluut uit den boze in dit school district en er wordt meteen opgetreden als er melding van wordt gemaakt. De counselor zal morgen met de jongen praten en zei, dat als het weer gebeurde, ik haar er meteen van op de hoogte moest stellen, zodat ze het met de ouders kon opnemen.

Toen Katja 7 was, werd ze in de schoolbus gepest door een meisje van een paar jaar ouder. Ook toen heb ik de school ingelicht en het is nooit meer voorgekomen. En inderdaad hoor ik vrijwel nooit over pesterijen.

Ik ben er waarschijnlijk extra gevoelig voor als het met mijn kinderen gebeurt, omdat ik zelf op de lagere school zoveel werd gepest. En toen deed niemand er iets aan, ik moest er maar tegen kunnen. Ik ben heel dankbaar, dat hier de houding van de school heel anders is!

Toen ik van de sportschool terugkwam, was het parkeerterrein van het shopping center hier vlakbij vol met politie, ambulances, brandweerauto's en zelfs een politiehelicopter. Ik heb allerlei nieuws en lokale websites afgezocht, maar niets gevonden, dus ik ben benieuwd wat dat dan was! Wel zijn er in Maryland een paar verdachte pakjes gevonden en door de bomb squad ontploft. Zo blijft er toch altijd een vaag gevoel van onveiligheid, we wonen nu eenmaal dichtbij een groot terreur doelwit.

Op Primetime Live vandaag het verhaal van Jessica Lynch, het 19 jarige meisje, dat in Irak werd gevonden na gefolterd te zijn. Afschuwelijk vind ik het, die beelden van jonge kinderen nog, daar in de woestijn en de families met kleine kinderen, die nu hun moeders en vaders, mannen en vrouwen moeten missen.

Maar wat Jessica betreft, ze heeft haar leven te danken aan Iraakse dokters en verpleegsters en het wordt allemaal eerlijk verteld. Geen helden gedoe, gewoon hoe het was: een gewonde soldate, die door haar "vijanden" werd verzorgd en uiteindelijk aan haar landgenoten werd terug gebracht.

0 reacties: