Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 05, 2003

Het weer is ook nooit saai, hier. Een tornado heeft ons maar net gemist, hij ging naar het noorden, in plaats van het zuiden. Gelukkig! Maar we hebben wel noodweer gehad, het regende zo hard, dat ik de overkant niet kon zien. Na de bui moest ik Saskia ophalen bij een vriendinnetje en onderweg stonden verscheidene straten compleet blank. Het is dus gedaan met de hitte, het was vandaag nog flink warm en drukkend, maar morgen wordt het koeler en in het weekend helemaal. Snik! Ik vond het wel lekker zo!

De verkiezingen zijn dus weer voorbij en de meeste mensen op wie ik gestemd heb, zijn ook verkozen. Behalve een Republikeinse, waar ik op de democraat had gestemd, voor de Virginia Senaat. De Senaat is nu overwegend Republikeins en het Huis van Afgevaardigden Democratisch. De Gouverneur is ook een Democraat, dus hopen dat er nu werk zal worden verricht.

Er was nog een controversie, want 9 van de zeer moderne stemcomputers hadden problemen en moesten gedurende de dag gemaakt worden. Door de Republikeinen, die de race om County Supervisor pijnlijk verloren hadden, werd er in het gerecht geprotesteerd, dat er met de stemmen gesjoemeld zou kunnen zijn tijdens dat repareren. Het bleek echter allemaal helemaal volgens de regels gegaan te zijn, dus ver zullen ze niet komen.

Vanochtend moest ik thuisblijven, want mijn Maytag wasmachine moest een nieuwe rubber ring. De oude zat vol met schimmel. Ik heb een zogenaamde front loader, net als de Nederlandse machines, want die wassen stukken beter en gebruiken minder zeep en water en energie, dan de toploaders. Maytag heeft een reclame, waarin het reparatie team zich doodverveeld, want er zou nooit iets met hun machines zijn. Ha! Ze gaan niet vaak stuk, maar in 5 jaar hebben zowel de wasmachine als de droger mankementen gehad.

Nadat de Maytag man weer weg was, besloot ik mezelf eens te verwennen met een manicure. Mijn handen zagen er na al het verven en rond het huis werken niet uit. In ieder shopping center is tegenwoordig wel een nagelverzorgingssalon te vinden. Deze salons doen pedicures, manicures en wenkbrauwen plukken. Vrijwel allemaal worden ze gerund door Vietnamezen. Het is wel grappig om erheen te gaan, want je waant je in een ander land. Het personeel kletst onderling gezellig Vietnamees en spreekt nauwelijks Engels. De nagellak, die ze gebruiken, OPI, komt uit Helmond, Nederland, vind ik altijd grappig om te zien.

Vanavond gaat Katja met haar vriendinnetje's familie mee naar de 8th grade dinner op school. Ik voel me een ietwat slechte moeder, dat ik niet ga, maar omdat Rick op reis is vind ik het te veel en ik heb geen babysit voor Kai en Saskia. Bovendien leek het menu me niets, eerlijk gezegd.

Rick zit ondertussen heerlijk in Honolulu en ziet vanuit zijn hotelkamer de surfers op de golven. Laat ik nou toch een tikje jaloers zijn!

0 reacties: