Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 10, 2003

Lekker vind ik het eigenlijk wel, die kou. Ook al voel ik me lichamelijk afschuwelijk erdoor, het geeft zoiets gezelligs. Vaak denken we over naar het zuiden verhuizen, maar volgens mij zou ik de seizoenen toch enorm missen!

Vanavond eten we heerlijke winterkost: taco soep. Het is soep in de crockpot (slowcooker) van gehakt, bruine bonen, witte bonen, black eyed peas (ik weet niet hoe die in het Nederlands heten), mais, tomaten, tomatensaus, taco kruiden en ranch dressing. Heerlijk! Dat met geraspte Mexicaanse kaas en tortilla chips.

Een paar weken geleden had de oogarts besloten, dat Kai een bril nodig heeft. Kai was er helemaal niet enthousiast over, dus ik liet het even betijen, zo slecht zijn zijn ogen ook weer niet.

Maar op zaterdagavond wilde hij de maansverduistering kijken en toen merkte hij, dat hij toch wel erg onscherp zag en leende de bril van ons buurjongetje om beter te kunnen zien. Hij vroeg daarna meteen om een bril voor hemzelf. Vanmiddag was het zover en nam ik hem en Saskia mee naar Fair Oaks Mall. Daar zit Lenscrafters, waar ze binnen het uur je bril klaarmaken. Kai koos een montuur wat heel goed staat bij hem en we liepen een uurtje door de mall.

Deze mall wordt voor Kerst ontzettend leuk versierd, met natuurlijk een gigantisch grote kerstboom en allemaal enorme pluche dieren eromheen. Ook hebben ze een "Noordpoolstal", waar kinderen een brief naar Santa kunnen schrijven, die via een pijp wordt "weggezonden".

Saskia's zakgeld brandde in haar zak, zoals we hier zeggen en zij wilde bij KB Toys een Polly Pocket huis kopen. Polly Pocket vind ik een heerlijk speelgoed, want het is allemaal ontzettend klein, dus neemt nauwelijks plaats in.

Ze had ook schoenen nodig, die we bij Payless Shoesource vonden. Die zaak heeft heel voordelige schoenen van goede kwaliteit. Ze hadden ook leuke laarzen, maar met de kinderen erbij vind ik het niet rustig winkelen voor mezelf.

Ook brachten we een bezoekje aan de Discovery Channel Store, waar Kai dol op is en waar we zagen, dat je je dier nu in een sling rond kan dragen! En bij Williams-Sonoma, een heel sjieke keukenwinkel, kochten we kalkoenkaarsenhoudertje en kaarsen voor onze Thanksgiving tafel.

Kai en ik waren doodop, dus zodra de bril klaar was, haalden we hem op. Hij staat hem goed en hij staat er versteld van hoe goed hij details kan zien, nu. Grappig is dat, dat kinderen helemaal niet door hebben, hoe slecht ze eigenlijk zien. Hetzelfde gebeurde bij Katja toen ze voor het eerst haar bril kreeg.

In de auto bedacht ik me vandaag, dat het nu wel eens tijd wordt, dat de rotzooierige verkiezingsbordjes worden opgeruimd uit de bermen. Grappig is wel om te vermelden, dat verscheidene verkozen kandidaten "Thank you!" op hun borden hebben laten zetten om de kiezer te bedanken.

Ik moet zo Saskia naar dansles brengen en dan zit de dag er weer op. Lekker straks de open haard aan, heerlijk, die winterse kou! Ik heb bij Williams-Sonoma ook een boekje met warme winterdrankjes gekocht: hot toddies en hot buttered rum en eggnog en nog meer lekkers. Yum!

1 reacties:

GlassesShop zei

thanks for sharing