Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, november 01, 2003

Mijn hemel, het is 25 graden celsius buiten! Op 1 november! Ik ben net terug van een lange wandeling door het bos met Brynna, lekker door de dorre bladeren lopen.

Gisteravond was het ook zulk heerlijk weer, 20 graden toen we gingen trick or treaten, Saskia hoefde niet eens iets onder haar kostuum, dat haar buik bloot liet. De hele dag al waren de kinderen opgewonden, arme leraren. Katja had een Halloween dance op haar school en ging al vroeg in de ochtend in kostuum weg.

Rick kwam vroeg thuis en bracht sandwiches mee van Subway voor het avondeten. Mijn vader kwam met een grote zak snoep om hier aan de Trick or Treaters uit te delen. En toen waren we klaar voor de festiviteiten.

Om 6 uur vertrok iedereen: Katja met een vriendinnetje naar een andere buurt, om met een groep vrienden en vriendinnen te gaan. Kai met 3 vriendjes voor het eerst alleen erop uit, met het hoofd vol strenge regels van de verschillende ouders. En Rick, die als Jim Carrey's "The Mask" verkleed was, Saskia als rood duiveltje verkleed en ik als een doosje Chinees afhaaleten gingen naar onze vrienden Lois en Jim, om met de 7 jarige meisjes van 3 families op pad te gaan.

Onderweg kwamen we langs een heel stel ontzettend goed versierde huizen en mijn vader vertelde, dat hij ook ontzettend veel complimenten over ons huis kreeg. Rick had op het laatste moment nog een spookje, dat bewoog en Trick or Treat zei, opgehangen en spookachtige geluiden aangezet. Bij een huis was er zelfs een skelet in een doodskist en een gigantische spin op het dak.

Nadat de meisjes een flinke buit aan snoep hadden binnengehaald en moe werden van het gesjouw keerden we huiswaarts. Mijn vader had intussen al ons snoep weggegeven en dat was heel wat! Onze lichten moesten dus uit, een teken voor de Trick or Treaters, dat het snoep op is of dat mensen niet meedoen.

Onze buren hadden intussen een vuurtje gestookt in hun draagbare open haard en die op het plein voor ons huis neergezet met een stel stoelen eromheen. Een paar mensen kwamen uit omliggende straten en het werd ontzettend gezellig met wijn, bier en chips. Het werd veel te laat en ik liet me de wijn een beetje te goed smaken, dus vanochtend was het ietwat moeilijk om uit bed te komen!

Het was werkelijk een heel leuke Halloween, zoals altijd. Ik ben dol op dit feest! Nu is het dus allerheiligen en moet ik eigenlijk het Halloween spul opruimen, maar daar heb ik nog even geen zin in!

0 reacties: