Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 03, 2003

Ok, het begint als een gebroken plaat te klinken, maar nog een zomerse herfstdag, vandaag werden zelfs de warmterecords van 1974 verbroken, 27 graden!

De kinderen waren vrij van school, de leraren moesten de rapporten klaar maken. Dus namen Christine en ik 5 kinderen (onze eigen en een vriendinnetje van Katja) mee naar de dierentuin in Washington. De kinderen (en wij ook) genoten! De dieren waren heel actief, we zagen leeuwen, tijgers, kleine zoogdieren, giraffes, olifanten en de baby olifant en veel meer. De panda's buitelden vlak voor onze ogen over elkaar heen en de gorilla baby zoog op zijn duimpje. En natuurlijk kostte dit alles ons absoluut niets, want de zoo is gratis.

Het park waar de dierentuin in gebouwd is, is prachtig, heel bebost en dat in het midden van de stad. De dieren hebben ruime kooien en veelal omstandigheden, die op hun natuurlijke lijken. We kregen een interessant verhaal over de Mexicaanse wolven van een vrijwilliger en nu willen Katja en Leah ook vrijwilligsters worden.

Er zijn verscheidene huizen, o.a. een reptielenhuis, een apenhuis en "Amazonia" waar het regenwoud is nagemaakt. De zoo doet veel aan onderzoek en bedreigde diersoorten verder helpen. Allemaal hoogst interessant, de kinderen konden door microscopen kijken en computerprogramma's spelen.

Na 3 uur rondgelopen te hebben (de zoo is op een flinke heuvel gebouwd) hadden we genoeg dieren gezien. Soms vraag ik me echt af, of wij naar de dieren kijken, of andersom. Zo hield een van de gorilla's haar hand op voor de popcorn van een van de toeschouwers.

Vanavond logeren Christine en Mallory hier, want Rick en Christine's man zijn op reis. We zijn met zijn allen bij Glory Days Grill gaan eten, natuurlijk moesten onze gasten de overheerlijke cheese fries (patat met gesmolten kaas en bacon) proberen.

Nu zijn we een tv programma aan het kijken over Jesus, Maria Magdalena en Leonardo Da Vinci, naar aanleiding van het heel populaire book van Dan Brown "The Da Vinci Code". Ik heb dat boek gelezen en ik raad het van harte aan. Het zet je aan het denken en is goed onderbouwd.

0 reacties: