Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 17, 2003

Terwijl Saskia en Kai zitten te kreunen op hun huiswerk, besluit ik even hier te komen schrijven. Ze krijgen toch een flinke stoot huiswerk op de lagere school! Saskia vooral, voor de tweede klas, toch wel vaak een half uur per dag. Vind ik veel voor een 7 jarige.

Het was vandaag gewoon warm buiten, 22 graden. Vanochtend was er zo'n dikke mist, het deed me aan Nederland denken, want mist krijgen we hier niet vaak.

Ik zag de bladeren opzuig truck voorbij komen in de straat naast ons en ik word flink boos, als ze morgen niet hier langs komen. Er liggen verdorie enorme bergen met bladeren op onze stoep en dat is al de tweede keer, dat ik ze bij elkaar geharkt heb. Nu wordt er voor woensdag weer erge regen en wind voorspeld, dus als ze morgen niet komen is al dat werk weer voor niets geweest!

De sluipschutter John Muhammad is vandaag schuldig bevonden voor de moorden, die hij vorige herfst heeft gepleegd. Geen grote verrassing. Zijn maatje Lee Malvo staat nu terecht. Het zal er wel opuit draaien, dat Muhammad de doodstraf krijgt. De zaak zal wel in hoger beroep gaan, werd er gezegd, vooral vanwege de terrorisme veroordeling, die op een nieuwe wet hier in Virginia gebaseerd is.

Omdat er slachtoffers in verschillende staten waren en in het District of Columbia werd er nogal "gevochten" om wie het tweetal terecht mocht stellen. Uiteindelijk werd Virginia verkozen, omdat hier ook de doodstraf aan minderjarigen kan worden gegeven en vanwege die nieuwe terreur wet.

Ik herinner me die sniper tijd zo goed, hoe bang we waren. Een van de slachtoffers werd hier maar een paar kilometer vandaan doodgeschoten, dus het kwam heel dichtbij, toen. Ook de kinderen waren zich er erg van bewust, want die mochten in de speelkwartieren niet buiten spelen en werden onder begeleiding naar huis gebracht. Die Muhammad is een ijskoude moordenaar, over Malvo weet ik het niet, hij kan natuurlijk erg onder de invloed van zijn "mentor" hebben gestaan. En ik ben helemaal geen voorstander van de doodstraf, ik hoop dus, dat ze beiden levenslang zonder pardon krijgen.

We hebben een vijvertje in de achtertuin en die was zo vies en vervallen, dat we het nu maar laten opknappen. Het vergt nogal wat werk om er een zelfstandig ecosysteem van te maken, eventueel (na de winter) met vissen en planten, die zichzelf in stand zullen houden. Er werken twee mannen aan en hopelijk zijn ze dinsdag klaar. Zo werken we langzamerhand aan verbeteringen aan huis en tuin. De volgende stap is een nieuw schuurtje. En zo blijven we bezig.

De meeste mensen in dit gebied zijn huiseigenaren. Huren doe je eigenlijk alleen een apartement en soms een "townhouse" (rijtjeshuis) of alleenstaande woning, maar die laatsten meestal als je niet lang in een gebied blijft. Wie ergens langer blijft, koopt een huis. Daarbij komt natuurlijk ook heel wat onderhoud kijken. Maar het is wel the American Dream en iets waar naar wordt gestreefd. De huizenprijzen zijn echter de afgelopen paar jaar enorm gestegen. Een rijtjeshuis (groot wel voor Nederlandse begrippen), dat 5 jaar geleden nog 250.000 dollar kostte, kost nu meer dan $400.000! Het aanbod van huizen is met 25% gedaald over het afgelopen jaar en de prijzen met 19% gestegen. En toch is er overal nieuwbouw, wij wonen ook in een voor ons nieuwgebouwd huis van 5 jaar oud, wel in het midden van een oudere buurt.

0 reacties: