Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 05, 2003

Ach, het viel wel mee met de sneeuw vanochtend, een centimeter of drie of zo. De kinderen konden wel uitslapen, want de scholen begonnen 2 uur later dan gewoonlijk. Verder is het de hele dag ijskoud en nat geweest en moest ik een laag half gesmolten sneeuw van de oprijlaan en stoep schuiven. Vannacht wordt meer sneeuw verwacht, en dit keer wel veel, dus we zullen zien.

Straks komen onze gasten voor het Sinterklaas feest, wat gelukkig wel doorgang kan vinden. De kinderen zijn nog buiten aan het sleeen en de volwassenen (behalve ik, ik ben net klaar) zijn nog hard aan het dichten. Ik vind het wel heel leuk deze traditie zo nog door te zetten.

Wel lekker dit winterse weer, rode koontjes op de gezichten van de kinderen en lekker het haardvuur aan. Het is echt een huiselijk tafereel: hond en kat slapen, vuur brandt, kerstverlichting aan. Gezellig!

Sinterklaas vieren we met onze vrienden Chuck en Christine en Mallory and met mijn vader. Ieder brengt een cadeautje en een gedichtje voor de anderen mee, dus iedereen (behalve mijn vader, die niets voor zichzelf meebrengt) krijgt 3 cadeautjes en gedichtjes.

Voordat we beginnen eten we hot dogs (voor de kinderen) en speciale worstjes van Whole Foods (voor de volwassenen) en tomaten soep. De tomaten soep (uit blik althans) hier smaakt heel anders dan de Nederlandse. Veel zoeter. Ik vind het wel lekker, maar mis de lekkere pittige tomaten soep wel. De kinderen zijn er dol op, natuurlijk.

Na het eten vragen we een van de buren om keihard op de deur te bonzen en gauw weg te rennen, waarop natuurlijk de zak met cadeautjes op de stoep zal staan. De buren vinden het prachtig zo mee te kunnen doen.

Bij het uitpakken hebben we allerlei Sinterklaas snoep. Helaas is er iets mis gegaan bij mijn bestelling van AllThingsDutch.com, maar alles van The Dutch Shop is goed aangekomen en dat is plenty voor vanavond. Iedereen krijgt ook een kleine melkchocolade letter.

Tijd om de gedichtjes op de cadeautjes te gaan plakken! Happy Sinterklaas!

0 reacties: