Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 29, 2003

Allereerst wilde ik nog even terugkomen op het stukje over Mormonisme, wat ik gisteren schreef. Gewoonlijk gebruik ik dit blog niet om over religie of politiek te schrijven, tenzij het met ons dagelijks leven te maken heeft. In dit geval leek het me terecht om meer over deze bepaalde godsdienst te schrijven, omdat hij in de VS ontstaan is en nog steeds een zeer omstreden godsdienst is, hoewel het aantal aanhangers groeit.

Natuurlijk is het van Utah bekend, dat de staat door Mormonen gesticht is en daar is de godsdienst ook verreweg het grootst, met een praktisch eigen universiteit, Brigham Young University. Maar ook hier in het gebied rond Washington is er een grote Mormoonse gemeente en als je over de Beltway door Maryland rijdt, biedt de Mormoonse tempel een indrukwekkend aanzicht, vooral 's avonds. Het is een bijna buitenwerelds uitziend gebouw met witte torens met een gouden bazuinengel op een van de spitsen.

Als ik over zo'n godsdienst met zo'n doctrine schrijf, kan ik het niet helpen er mijn mening in door te laten komen. Ik ben het nu eenmaal met veel niet eens, hoewel ze, zoals de meeste kerken, ook veel goeds verrichten. Dit betekent niet, dat ik in het algemeen skeptisch tegenover religie sta en ook veroordeel ik mensen, die het Mormoonse geloof aanhangen niet. Ik zou echter graag dezelfde tolerantie omgekeerd zien en die is er niet, helaas. Maar goed, genoeg over deze kerk, die ik toch ook weer op een vreemde manier fascinerend vind, vooral de geschiedenis ervan.

Het is zulk prachtig weer de laatste paar dagen, vandaag haalde het kwik zelfs de 17 graden! En dat in laat december! Natuurlijk kon ik niet binnen blijven en ging met Christine rond het Burke meer wandelen. Iedere keer dat we daar lopen, ziet het er anders uit. Ook nu weer even prachtig met de kleur lucht, die er gewoon onecht uitziet, zo blauw. Veel Canadese ganzen overwinteren in deze buurt en ook hier zagen we er heel wat. Het zijn mooie dieren, maar je moet er niet te dichtbij komen, want dan krijg je me toch een geblaas van jewelste!

Rick is voor de tweede keer met Kai en Katja naar Lord of the Rings. Katja had het nog niet gezien en Rick en Kai hadden op de Moviemistakes site allerlei fouten in de film gevonden, die ze wilden gaan vinden. Dit is een leuke site om te lezen voor je een film of dvd gaat bekijken!

Saskia werd door een vriendinnetje uitgenodigd voor een logeerpartij, dus ik heb een heerlijke onverwachte vrije middag. Brynna heeft ervan geprofiteerd, want die heb ik op een lange wandeling getrakteerd, die hoor ik vandaag niet meer.

Ik heb besloten niets huishoudelijks of ander "werk" te gaan doen, maar heel lui bij Yahoo Games online Graffiti en Literati te spelen. Heerlijk, ik heb daar anders nooit tijd of geduld voor!

Tot slot kreeg ik vandaag deze link toegestuurd door een vriendin in San Jose, Californie. Haar zoon zit bij deze jongen in de klas en omdat Jan-Willem Nederlands is, leek het me een goed idee mensen hier van zijn wens om veel kaarten en email te ontvangen op de hoogte stellen.

0 reacties: