Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 04, 2003

Brrr! De winter is hier! Vannacht wordt een aantal centimeter sneeuw verwacht. Zoals ik gisteren al schreef, altijd een grote media gebeurtenis, er is niets anders meer op tv. Vandaag valt het nog mee, maar morgen, als er ook maar een centimeter ligt, is dat alles waar het nieuws over gaat. Wel frappant, dat vorig jaar de eerste sneeuwval ook op 5 december viel. Hopelijk krijgen we nu geen 15 cm zoals toen en kan onze Sinterklaas viering morgenavond gewoon doorgaan.

Vandaag heb ik mijn kerstkaarten afgemaakt. Je schrijft hier kerstkaarten naar iedereen, ver en nabij, dus ook je buren. Ik weet niet of dat een gewoonte is in Nederland. Verder schrijven veel mensen ook een kerstbrief, over het wel en wee van de familie in het afgelopen jaar. Sommigen doen dat heel leuk en grappig, dus die is dan leuk om te lezen, van anderen zijn die brieven alleen interessant als je de familie goed kent. Ik heb vorig jaar voor het eerst zo'n brief gedaan, maar het beviel me toch niet, dus ik heb het dit jaar niet herhaald. Ik denk gewoon niet, dat "men" zo in ons geinteresseerd is :) en ik vind het ook al gauw opschepperig. Zo van het soort van "mijn kind is fantastisch op school en we hebben een nieuwe auto". Net zoiets als de bumper sticker "I have an honor student at Huppelepup middle school". Ergerlijk! Ik lach me altijd rot om de "tegen" sticker: "My kid will beat up your honor student". Ok, niet aardig, maar het is ook wel zo'n pretentieuze sticker!

Goed, behalve dat heb ik ook Saskia's kast eens aangepakt, daar paste werkelijk niets meer in. Ik heb dus van alles naar de basement verhuisd en opeens is er weer ruimte. Ik ben eigenlijk verschrikkelijk netjes, niet leuk voor de rest van mijn familie, want alles wat slingert ergert me mateloos. Ok, zwakheid toegegeven. Een neatnick heet ik hier. Maar ik heb geleerd het wat te laten gaan, met 3 kinderen en een slordige man kan dat niet anders. Dus ben ik al blij als de kast dichtgaat tegenwoordig :D.

Op weg naar Saskia's dansles bedacht ik me, dat het misschien wel slim zou zijn om vanavond al het eten voor morgen in te slaan. Als het morgenochtend glad is, hoef ik er dan niet uit. Het was dolgezellig bij de Safeway, ik had ook gelijk zin om spul voor hete chocola en chocolate chip cookies te kopen. Bij de kassa raakte ik aan de praat met de klant voor mij (een oudere mevrouw) en de kassier (zijn naam was Sharif, dus Arabisch, neem ik aan). We hadden het natuurlijk over de sneeuw en ik vertelde, dat we vorig jaar ook al onze Sint Nicolaas viering hadden moeten uitstellen door sneeuw. Ze waren vreselijk geinteresseerd in de geschiedenis van Sint Nicolaas en de mevrouw wist zelfs, dat de Amerikaanse Santa Claus van hem afstamt. Ik vond het heel leuk die interesse en Sharif wenste me op het laatst ook nog een prettige Sinterklaas viering. Hoezo oppervlakkig? Ik weet zeker, dat die mensen zich dit gesprek zullen herinneren en er hun familie over zullen vertellen.

Vanavond heeft president Bush de nationale Kerstboom "aangestoken". Dat is een enorme boom voor het Witte Huis, die dit jaar met verlichte "kaarsjes" versierd is. Om die kerstboom heen staan 50 kleinere boompjes, die ieder een staat vertegenwoordigen. Iedere staat heeft de boom op zijn manier versierd. Heel leuk om te zien. Bij de nationale Kerstboom staat ook een Menorah, de Joodse kandelaar, die met Chanuka wordt aangestoken. Verder wordt in dit gebied veelal Kwanzaa gevierd, een traditioneel Afrikaans-Amerikaans feest.

Ik heb net voor Saskia een wordsearch gemaakt bij Puzzlemaker.com. Ze verveelde zich en vroeg erom. Het thema was natuurlijk "Christmas" met allerlei Kerst woorden. Het is een heel leuke site. Kai, Saskia en ik hebben de wordsearch samen afgemaakt, echt een aanrader!

We zijn allemaal wat opgewonden over de sneeuw, want bij de eerste vlok worden hier de scholen al gesloten en er ligt al een centimeter. Dus zullen we morgen vroeg wakker zijn om het nieuws daarover te horen!

0 reacties: