Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 15, 2003

De kerstboom is mooi opgetuigd, de kaarsen zijn aan, het is koud buiten en ik geniet. Tien dagen voor Kerst en iedereen is in een goede bui. We hebben vrijwel al onze kerstinkopen via het internet gedaan, dus komen er de hele tijd pakjes aan, Ook van de schoonfamilie en mijn familie. De postbode grapte, dat ze me nu alvast een stel "goodies" bracht. En toen de Federal Express meneer zijn pakjes kwam brengen, hield hij ze op zijn rug en zei tegen Saskia, dat ze in deze tijd van het jaar niet mag zien wat er aankomt.

Het is hier gewoonte om bijna iedereen waar je in het dagelijks leven mee te maken hebt, een kerstcadeau te geven. Soms is dat een grotere tip dan normaal, zoals bij een restaurant waar je vaak komt. Of een cadeaubon voor de kapster (die ik nog moet kopen). Officieel mogen de postwerknemers geen cadeaus aannemen, maar ik heb er nog nooit een horen klagen en iedereen geeft toch wat.

Maar de meeste mensen geef je iets zelfgebakkens of gemaakts. Voor Kerst staat ons huis altijd vol met koekjes van allerlei soorten, die door vrienden en kennissen worden aangedragen. Niet goed voor de lijn! Ikzelf ben geen bakster, maar ik heb een beroemd snoepje, dat ik iedere Kerst maak en dat zeer op prijs wordt gesteld: peppermint bark. Het is heel makkelijk te maken: je smelt witte chocolade, roert er in kleine stukjes geslagen candy canes doorheen, spreidt het geheel uit op een bakplaat en zet het in de ijskast om op te stijven. Dan breek je het in kleinere stukken. Heerlijk!

Vanmiddag heb ik daar dus heel wat van gemaakt, o.a. voor Saskia's dansleraren en voor de mevrouw, die haar iedere maandag thuisbrengt. Saskia en Kai hadden grote lol met candy canes verpulveren!

We hebben ook nog chocolate chip cookies gebakken, maar die waren voor eigen consumptie en zijn alweer bijna op!

Kai en Saskia hebben vandaag van school gespijbeld. Heel onverantwoord van mij, natuurlijk. Omdat het gisteren gesneeuwd heeft en er nog flink wat op de straten ligt wat vannacht weer opgevroren was, begonnen de scholen 2 uur later dan gewoonlijk. Saskia is niet echt ziek, maar zit wel heel vol en Kai voelde zich niet helemaal lekker. Geen van beiden ziek genoeg om thuis te blijven, gewoonlijk, maar met al dit griep gedoe dacht ik dat ze wel een rustdagje konden gebruiken.

Ze kregen me zo ver om lunch te gaan halen bij Subway. De reclame slogan van Subway is "Eat Fresh" en iedereen kent die. Ze hebben heerlijke sandwiches en je kunt zelf kiezen wat je erbij wilt aan groenten en sauzen. Heel lekker.

Verder hebben de kinderen kerstcadeautjes gemaakt van Sculpey klei en heeft Saskia haar bedankbriefjes voor haar verjaardag afgemaakt.

Na een flink aantal cadeautjes te hebben ingepakt, heb ik een voldaan gevoel over vandaag!

Toen ik Saskia naar dansles bracht, viel me op, dat vrijwel iedereen dit jaar tuinversieringen heeft. Van enorme opgeblazen sneeuwmannen en Santa's tot smaakvolle verlichte rendieren. Het is een plezier om rond te rijden in het donker.

0 reacties: