Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 28, 2003

De laatste gasten zijn naar huis en wij zitten nog even na te genieten. We hebben net een "holiday" feestje gehad voor vrienden en bekenden. Alles bij elkaar kwamen er ongeveer 40 mensen (inclusief kinderen). Het was heel geslaagd.

Dit keer hadden we besloten desserts en drankjes te serveren. We bestelden taartjes van de Duitse winkel en van Giant, allemaal even lekker. Ook hadden we een Buche de Noel en verschillende koekjes en chocolaatjes.

Het grote succes van de avond was een van Rick's kerstcadeaus: een S'mores maker. S'mores is een typisch Amerikaanse lekkernij, die vooral in de zomer boven kampvuren gegeten wordt. Marshmallows worden geroosterd tot ze helemaal zacht zijn en dan tussen Graham crackers en chocola gegeten. "S'mores" betekent eigenlijk "some mores", omdat het zo'n heerlijke combinatie is. Nu is er dus een speciaal apparaatje, net een fonduestelletje, om die dingen te maken.

De kinderen vermaakten zich verder in de basement met verschillende spelletjes en aten popcorn en andere lekkernijen. De volwassenen deden zich te goed aan een flink aantal wijnen en andere drankjes.

Iedere keer als we zo'n feestje houden (zo'n twee of drie keer per jaar) ben ik weer bang, dat er niemand op zal komen dagen en dat we met al het eten blijven zitten. Gelukkig is dat nooit bewaarheid geworden!

Het valt me op, dat het schrijven van dit blog me meer attent maakt op "andere" dingen. Verscheidene keren gedurende de dag denk ik: daar moet ik over schrijven. Meestal ben ik op een plek waar ik geen gelegenheid heb mijn gedachten op te schrijven, dus vergeet ik veel weer.

Maar vandaag wilde ik vermelden, dat een team van reddingswerkers uit Fairfax County, Virginia, waar wij wonen, naar Iran is afgereisd om daar te helpen met het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving daar. Dit team is de trots van de county, want ze hebben al vele malen internationaal hulp geboden. Laten we hopen, dat ze goed van dienst kunnen zijn daar!

Verder wordt hier in de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap op het moment Kwanzaa gevierd. Van 26 december tot 1 januari loopt dit oogstfeest. Washington DC kent een grote Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap, dus horen we veel over deze dagen. Het is interessant om erover te lezen en het wordt steeds wijdser gevierd.

Oeps, middernacht, als ik niet ga slapen verander ik in een pompoen (Amerikaans gezegde).

0 reacties: