Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 22, 2003

Drie nachtjes slapen en het is Kerst! Vandaag hebben Rick en ik samen geoefend bij de sportschool en daarna onze boodschappen voor ons Kerstavond buffet gedaan. Op Kerstavond volgen we Rick's tradities, want mijn familie had op Kerstavond niets. Eigenlijk is het hele Kerstfeest hier zijn traditie, want van huis uit werd er bij ons niet veel aan gedaan. Wel een lekker diner, maar verder stelde het niet veel voor. En het zijn juist die kleine tradities, die er hier over de jaren heen ingeslopen zijn, die het feest voor de kinderen zo speciaal maakt, merk ik. Wee ons gebeente als we daar ook maar iets van af wijken!

Zo had ik laatst woorden met Saskia, want die wilde allerlei pluche kerstdieren neerleggen in de family room. Nu ben ik best bereid tot wat rommeligheid in deze tijd, maar het moet wel smaakvol blijven. Misschien kinderachtig van mijn kant, maar ik had de kamer precies "zo" versierd. De grote "Kerstman" teddy beer en zijn compagnons, die "we wish you a merry christmas" zingen als je op hun poot drukt, zouden het geheel net te kitsch maken. Het compromis was, dat ze de beesten in de basement installeerden. Zo is er daar ook een beetje kerstsfeer.

Vanavond kwamen Chuck en Christine en paste Katja op de hele kinderschare. Wij gingen uit voor een heerlijk diner bij de Serbian Crown. Dit keer deed ik mij te goed aan antilope, ook heel lekker. Er was een accordeon speler, die voor mij het Wolga boot lied speelde en ook uitlegde wat het betekende. Ik wilde ook graag Kalinka horen (op diezelfde webpage), maar kon niet op de naam komen.

Natuurlijk moeten we nu weer rekening houden met een verhoogde terreur alarm fase, oranje. Vorige keer werd ons verteld, dat we plastic en plakband moesten inslaan in geval van een chemische aanval. Dit keer moeten we gewoon doorgaan met wat we al van plan waren, maar extra opletten. Toch vind ik het wel logisch, dat de veiligheidsmaatregelen aan worden gescherpt. Hanukkah is net begonnen, Kerstmis is in 3 dagen en de grote bijeenkomst op Times Square op Oudejaarsavond maakt ook een prachtig doel. Nu maar hopen, dat er niets gebeurd. Want je kunt dan wel zeggen, dat het telkens loos alarm is en niemand er meer op gaat letten, maar ik heb liever duizendmaal loos alarm, dan een keer raak!

0 reacties: