Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 25, 2003

Happy Christmas! Onze Kerstdag begon om 5 uur, toen Saskia met schrik wakker werd, want we waren vergeten rendier voedsel buiten te strooien (havermout met glitter). En we hadden ook geen koekjes en melk voor Santa neergezet! Ik kon haar geruststellen, hoewel de rendieren inderdaad niet gevoederd waren, had Santa wel degelijk koekjes en spiked (met alcohol) eggnog gehad en was hij echt gekomen.

Uiteindelijk stonden we om 8 uur op en gingen allemaal tegelijk naar beneden. Daar was de Kerstboom al verlicht en stonden alle "Santa" cadeaus klaar en de stockings lagen gevuld op de grond. De "Santa" cadeaus zijn de heel speciale dingen, die iedereen heeft gevraagd en gekregen. Voor Katja was het een heel speciale, want ze wilde al heel lang een electrische gitaar en dacht helemaal niet, dat ze die zou krijgen en toen lag hij er toch. Prachtig vind ik dat, mensen echt heel blij maken!

In de stockings zaten lekkere snoepjes en chocolaatjes en een paar kleine cadeautjes, zoals cadeaubonnen en kleine parfummetjes en stripboeken. Onder het genot van koffie met eggnog hadden we grote pret met openen. Ook mijn vader genoot van zijn eerste Amerikaanse kerst. Wij zijn duidelijk niet religieus, hoewel Katja gisteren met kennissen mee naar de nachtdienst ging. Ik zou graag gegaan zijn,maar ik voelde me niet lekker. Zo'n dienst is prachtig, met veel kerstliedjes en op het laatst "Stille Nacht" bij kaarslicht.

Daarna de vele cadeautjes onder de boom, waarvan voor mij mijn nieuwe webcam een hoogtepunt was. Ik heb al op MSN Messenger met een stel vrienden gesproken en het is heel grappig voor hen om mij "live" te zien.

Ook de dieren werden niet vergeten en kregen allerlei lekkers. De katten vermaakten zich met de linten en het pakpapier.

Na het uitpakken aten we Kerst stol van de Duitse winkel in de buurt (hoewel stollen overal te koop zijn, het is zeker ook een traditie hier om te eten).

De hele dag hebben we rustig met onze cadeaus gespeeld. Saskia was nog ziekig, hoewel wel wat beter. We zouden eerst naar de film gaan, maar op het laatste moment besloten we toch thuis te blijven, het was gewoon heerlijk om eens even helemaal te relaxen.

Vanavond hebben we een grote ham met witte asperges (gewoonlijk hebben we groene asperges, die toch anders smaken) en appelmoes gegeten. En Bruce Almighty gekeken. Straks gaan we moe maar voldaan slapen. Merry Christmas to all and to all a great night!

0 reacties: