Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 16, 2003

Hier in Virginia moet ieder jaar je auto geinspecteerd worden. Indien goedgekeurd, krijg je een grote sticker op je voorruit met de maand en het jaar van goedkeuring. Als je vergeet die inspectie te laten doen, staat er een flinke boete op (de sticker is makkelijk te lezen voor de politie). Mijn sticker toonde 12-03, tijd voor inspectie dus! Ik bedacht me, dat ik dat beter deze week kon doen, want volgende week is iedereen vrij en wordt het druk. Mijn minivan (Ford Windstar 2003) is nog geen jaar oud, we hebben hem in maart gekocht. Hij heeft al 10000 mijl gereden intussen en dus was het ook nodig de olie te laten verversen (moet iedere 5000 mijl).

Ik bracht de auto naar de Ford dealer waar we hem gekocht hebben en gelukkig konden ze daar zowel de olieverversing als de inspectie vandaag doen. Terwijl zij aan de auto werkten kreeg ik een leenauto mee, het werk aan de auto zou ongeveer 2 uur duren.

Op weg naar huis stopte ik bij een ABC (Alcoholic Beverage Control) winkel. Iedere staat heeft verschillende wetten omtrent alcohol. Hier in Virginia mogen bier en wijn in supermarkten verkocht worden, maar de zwaardere alcohol wordt door de staat in speciale winkels verkocht. Deze alcohol winkels leveren de staat flink wat op, miljoenen per jaar, daarom zal het niet gauw geprivatiseerd worden.

In Michigan, om maar een andere staat te noemen, kun je overal alles krijgen. Het is heel vreemd om zo van de ene staat naar de andere te rijden en niet meteen te weten wat de wetten hieromtrent zijn. Wel is het vrijwel overal verboden in het openbaar (op straat) alcohol te drinken, de enige uitzondering die ik ken is New Orleans. Ook hebben alle staten een minimum leeftijd van 21, voor je alcohol mag consumeren. Dit wordt doorgevoerd tot thuis. Als ik bijvoorbeeld een feestje had voor tieners (die tenslotte met 16 al auto mogen rijden) en alcohol verstrekte en een zou er een ongeluk veroorzaken, dan zou ik strafbaar zijn.

Maar goed, mijn aanwezigheid in die ABC winkel was heel onschuldig. Ik wilde Bailey's mini's kopen voor in Rick's stocking op Kerst ochtend en een fles echte eggnog om 's avonds van te genieten. Een man voor mij ging duidelijk een feest geven, onvoorstelbaar wat die allemaal insloeg!

Vanmiddag had Kai op school zijn winterconcert. Op school kun je in de 4e klas kiezen voor een snaarinstrument en in de 5e klas voor een snaar- of blaasinstrument. De kinderen krijgen bijzonder goede muziekles en geven 2 keer per jaar een concert. Kai speelt de trompet en deed het erg goed. Ik vind het heel fijn, dat de kinderen op school noten lezen leren, want dat is een belangrijke vaardigheid. De niet-academische vakken, muziek, kunst (tekenen, handenarbeid etc.) en sport worden hier net zo serieus genomen als rekenen, lezen en schrijven. De hele school kwam luisteren van de eerste tot de zesde klas (we hebben hier geen "groepen", het komt nog steeds overeen met het oude "klas" systeem van Nederland). Ze zongen mee met bekende deuntjes en klapten hartelijk voor hun schoolgenoten. Ik ken, na 8 jaar op deze school, heel wat van die kleintjes en het voelt als een grote gemeenschap. Een fijn gevoel.

Ik kreeg van Jan de vraag of het hier gewoon is via het Internet te bestellen. En mijn antwoord is "ja". Lang niet iedereen zal het doen, maar vrijwel alle bedrijven zijn online. Als ik cadeaus nodig heb voor mensen in Nederland, bestel ik ook via het internet. Onder anderen via Bart Smit (fantastisch!), Bol, Boeknet of Fleurop. Ik snap zelf de angst voor oplichting niet zo, als ik mijn credit card nummer aan iemand in een winkel geef is er in feite net zo veel of zelfs meer kans op oplichting. Wel gebruik ik enkel bekende bedrijven, voornamelijk Amazon.com, maar ook vele anderen en ben zeer tevreden. Ook mijn Nederlandse spullen bestel ik online, het is de manier!

Vanavond kijken we naar een recent interview met George W. Bush, Diane Sawyer legt hem het vuur aan de schenen over de massa vernietigings wapens, die Saddam zou hebben. George Bush blijft erbij, dat het nog wel naar buiten zal komen. Hij kan echter duidelijk niet zeggen, dat ze er echt zijn. Maar dat Saddam een gevaarlijke man was staat buiten kijf. Volgens Bush maakt het feit dat hij weg is Amerika een veiliger land. Ze worden het er niet over eens. Toch vind ik hem best sympathiek, hij staat ergens voor, nl. de veiligheid van Amerika. Hij wordt zo ontzettend zwart afgeschilderd in de (buitenlandse) pers, maar het lijkt me best eens interessant om zo'n interview in bv. Nederland uit te zenden. Maar ja, ik vind al gauw mensen sympathiek, kan er ook niets aan doen :).

1 reacties:

Stefan Jacobis zei

Het is een lastige kwestie dat begrijp ik zeker.
Heb het bij [url=https://www.certi.nl/]Certi[/url] wel eens gedaan. Het voel dan wel goed als je alles weer hebt ontvangen!