Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 09, 2003

Ugh, vanochtend werd ik alweer met een gigantische keelpijn wakker, nu al voor de 8e dag achter elkaar. Dus ik besloot nu maar naar de dokter te gaan.

Op het moment heb ik geen huisarts (is vrij normaal hier om er geen te hebben), dus ga ik naar een urgent care kliniek. Bij zo'n kliniek heb je geen afspraak nodig, dus het is zaak om er zo vroeg mogelijk te zijn, anders wacht je lang. Dus ik was er een kwartier voor de opening. Maar makkelijk is het wel, de dokter zag me, deed een "strep test" voor bacteriele keelontsteking (negatief) en constateerde voorhoofdsholte ontsteking. Daar wordt geen antibiotica (meer) voor gegeven, ik moet maar uitzieken. Wel gaf ze me een recept mee om daarbij te helpen.

Dus na de dokter naar CVS, onze apotheek. Maar CVS is niet alleen een apotheek (er zijn maar heel weinig echte apotheken in de VS, de meesten zijn "drugstores", waar van alles wordt verkocht), maar verkoopt ook vrijwel alles wat je maar kunt bedenken. Vooral ook veel leuke kerstspullen, dus het wachten was niet moeilijk. De kinderen zijn dol op candy canes en ik vond eindelijk de kersensmaak, dus die nam ik ook maar gelijk mee.

De griep heeft een sterke greep op de VS op het moment, ik kreeg ook een email van mijn vriendin, die ik morgen bij IKEA zou ontmoeten (we moesten vorige week al uitstellen omdat ik ziek was), dat zij nu met koorts en narigheid op bed ligt. Geen IKEA dus morgen, hoewel Katja echt een ladenkastje nodig heeft. Misschien ga ik dan toch maar ergens anders heen om dat te kopen.

Wat die griep betreft, de media hebben het heerlijk, het ene na het andere alarmerende bericht op tv. Ik zou er bijna de kinderen voor thuis houden! Er wordt gezegd, dat deze griep extra gevaarlijk is voor kinderen, hopelijk ontsnappen wij eraan!

Vanmiddag om vier uur was er niet ver hiervandaan een aardbeving van 4,5 op de schaal van Richter. Vrijwel iedereen heeft het gevoeld, maar ik niet. Jammer! Men was er nogal opgewonden over, het hele lokale nieuws ging erover. We hebben ook wel een interessant jaar, heel veel sneeuw, heel veel regen, een orkaan, een recente sneeuwstorm en nu een aardbeving. What's next?


0 reacties: