Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 19, 2003

Yahoo!! Het is kerstvakantie! Twee heerlijke weken gezelligheid thuis en met vrienden en familie. Stel ik me er nu te veel van voor? Ik denk het niet, het is alleen altijd zo moeilijk in januari, als alles weer voorbij is. Hopelijk krijgen we lekker veel sneeuw dan, dat maakt alles weer wat spannender. Maar eerst genieten van de komende twee weken!

Katja had gisteren gesmeekt om thuis te mogen blijven van school en omdat Kai en Saskia maandag thuis bleven zonder ziek te zijn, liet ik het maar toe, want op zo'n laatste dag voor de vakantie doen ze toch niets. Dus hebben we vanmiddag lekker geshopt bij Tysons Corner. Het was er flink druk, gelukkig ken ik de mall goed genoeg en weet waar je altijd een parkeerplaats vindt en er ook nog eens zonder files uit komt.

Katja kocht een cadeautje voor Kai bij de Gamekeeper, een zaak met alleen maar spelletjes. Mijn zwarte broek was stuk gegaan en al flink oud, dus daarna naar de Gap gegaan en er gelijk maar twee gekocht, een fluwelen en een gewone.

We aten Japans (ik) en Chinees (Katja) in de food court, een ruimte met kleine restaurantjes en tafels in het midden.

Na nog een cadeautje voor een vriendin van mij en wat snoep voor in de stockings te kopen, hielden we de massa's voor gezien. We liepen langs Santa, die op kindjes zat te wachten. Dit is zo vreemd en per mall verschillend. In Fair Oaks mall bijvoorbeeld, staan er de hele dag lange rijen met kinderen, die op Santa's schoot willen zitten om een foto te laten maken. Of zeg ik dat verkeerd, de rijen staan vol met ouders, die hun huilerige, dreinende, snotterige kinderen op Santa's schoot willen zien voor een foto. Maar in Tyson's Corner is er helemaal geen rij en staat een "Mrs" Santa enthousiast te zwaaien om klanten te werven.

Ik denk, dat Fair Oaks' populariteit te maken heeft met de levensgrote pluche dieren, die daar in de "sneeuw" staan. Dat is inderdaad heel goed gedaan en Santa zit in een enorme kerstboom, waar ook weer dieren in "klimmen".

In Tysons Corner staan er vreemdgekleurde rendieren om Santa heen. Kennelijk niet zo aantrekkelijk voor de kleintjes.

Ieder jaar wordt er een prijs uitgegeven voor de meest realistische mall kerstman. Meestal wint degene in de Tysons Galleria mall, waar wij niet vaak komen, want die mall heeft bijna alleen heel prijzige winkels. Die Santa maakt er een levenscarriere van en heeft een echte witte baard.

Je zal toch zo'n kerstman moeten zijn, vooral nu met de griepepidemie, honderden snotneusjes op je schoot. Het lijkt me helemaal niets!

Gisteravond hebben we een heel gezellige bijeenkomst met vrienden en bekenden bij het That's Amore restaurant gehad. Iedere vrouw aanwezig had een kerst trui of vest aan. Ikzelf heb er ook een heel stel en vanaf 1 december draag ik die. Ze zien er heel vrolijk en feestelijk uit. Hoewel een sweatshirt Grumpy de dwerg erop heeft en zegt "Grumpy Holidays". Grumpy is nl. mijn favoriete dwerg :).

Nu gaan we de film "Freaky Friday" kijken, lekker relaxen!

0 reacties: