Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 18, 2004

Ach jee, ach wee, twee zieken in de familie vandaag! Rick was gisteren al ziek, die heeft een "bug" (betekent insekt, maar wordt gebruikt voor bacterie of virus) opgepikt in Seattle. En vanochtend werd Katja wakker met hoge koorts en een keel, die voelde alsof iemand er een mes in stak. Naar de dokter dus, want dat klonk bacterieel, wat hier "strep throat" genoemd wordt.

Eerst heb ik de kinderarts opgebeld, maar daar was alleen een dokter en een verpleegster (wat ik toch al fantastisch vind, op zondag), maar geen laboratorium personeel. Dus moesten we naar de "urgent care clinic". Deze klinieken zijn overal te vinden en zijn iedere dag van het jaar open. Ze zijn een uitkomst, want naar de Emergency Room (ER) van het ziekenhuis gaan, het andere alternatief, is een ramp van vele uren wachten.

We waren de eerste patienten en stonden dus snel na tienen weer buiten, gewapend met 3 recepten, want inderdaad had Katja bacteriele keelontsteking en Rick moest hoestdrank en nog iets anders om zijn verkoudheid te verhelpen.

Na eerst de zieken thuis te hebben afgezet, Katja zag er uit als een geest, reed ik door naar de Drive Thru apotheek van Eckerd. Heerlijk is dat, het regende en sneeuwde en was koud buiten en ik hoefde de auto niet eens uit! Dit was de eerste keer, dat ik van deze apotheek gebruik maakte en het beviel prima. Ook al omdat die drugstores vaak vol zieke mensen zijn, die op hun recepten wachten en zo hoefde ik daar niet mee in aanraking te komen.

Kai en Saskia sprongen, mede door het vieze weer (wat ben ik blij, dat morgen de zon weer op het programma staat!), tegen de muren op, dus besloot ik ze mee naar het zwembad te nemen. Daar is een glijbaan, waar ze met veel plezier eindeloos van afgleden, terwijl ik banen trok en in de whirlpool zat.

Na 45 minuten zwemmen moeten de kinderen onder de 16 voor vijftien minuten uit het water, deze pauze is wettelijk verplicht. Wij moeten na al die jaren nog steeds uitvinden, wat nu precies de reden ervoor is. Ik heb verschillende theorieen gehoord. Een is, dat zo volwassenen 15 minuten per uur de kans krijgen zonder spelende kinderen om zich heen te zwemmen. Maar dat verklaart het niet, want dit zwembad kent alleen maar families met kleine kinderen, waarvan de volwassenen niet gaan zwemmen zonder kinderen. Een andere theorie is, dat kinderen zo hard spelen, dat ze zichzelf geen rust gunnen en dit is een verplichte rustperiode. Hmm, ik weet het niet, ik zie niet veel kinderen rust nemen in die 15 minuten. De mijne vervelen zich altijd dood, dus wat mij betreft mag de pauze afgeschaft worden! Of misschien is het om de lifeguards te ontlasten?

Na een uur en een beetje zwemmen kregen we honger en haalden lunch bij het cafetaria. Ze hebben een goede keus aan sandwiches en "wraps" (tortilla in plaats van brood). Ik had een Santa Fe wrap, gegrilde kipfilet met geraspte kaas, sla en lekkere pikante salsa. Voor zieke Katja nam ik een aardbei-bananen smoothie mee, die is lekker voor de keel.

Dankzij een email uit Nederland werd ik attent gemaakt op het wereldkampioenschap schaatsen van Erben Wennemars en Marianne Timmer. Dat mis ik: lekker schaatsen kijken en die spanning over secondes verschil! Gelukkig zond BVN Studio Sport uit en kon ik de winnende ritten zo zien. Niet hetzelfde maar zo zag ik toch wat. Kai en Saskia vonden het maar saai, die zijn meer geinteresseerd in kunstschaatsen, wat hier een enorm populaire sport is.

Kai vertelde me vanmiddag, dat zijn favoriete eten het Japanse "kip Katsu" is en aangezien Saskia daar ook dol op is en ik gek ben op Sushi, ben ik voor ons avondeten Japans gaan halen. Rick en Katja waren te ziek om honger te hebben. Japans is in onze omgeving erg populair, er zijn zeker 5 Japanse restaurants in een straal van binnen de 5 kilometer bij ons vandaan. Ik ging naar "Yama", het dichtstbijzijnde. Daar viel het me op, dat er voornamelijk gezinnen aan het eten waren. Zowel Japanse als Amerikaanse. Ik denk, dat Amerikaanse kinderen veel meer uit eten worden genomen, ook naar nettere restaurants en buitenlandse restaurants, dan Nederlandse kinderen. Restaurants zijn dan ook zeer kindvriendelijk en kinderen vinden Tempura en Katsu natuurlijk lekker, in het Japanse geval. Ikzelf at pas op mijn 17e voor het eerst Japans, in Amsterdam, ik herinner me het nog goed, het was om het behalen van mijn eindexamen te vieren. Nu is sushi mijn favoriete eten, ik kan er niet genoeg van krijgen!

Ik ga eens fijn naar "Sex and the City" op HBO kijken. De kinderen vinden het vreselijk, dus die stuur ik vroeg naar bed, maar ik ben dol op de serie, heel jammer, dat dit het laatste seizoen is!




0 reacties: