Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 06, 2004

Brrrrr!!! Ok, ik denk, dat als je langzaam aan kou went, het minder koud aanvoelt, dan als je van 25 graden in de diepvries stort! Het is werkelijk ijzig buiten en de wind maakt het nog kouder. Prachtig zonnig weer echter! Hoewel ik eigenlijk een flinke sneeuwstorm ook wel leuk zou vinden, zo echt winters. Maar onze beste hoop is wat sneeuwbuien op vrijdagochtend.

Ik voelde me vanochtend wel decadent, na mijn oefenen ben ik in de hot tub gegaan en daarna in de sauna. Hard nodig voor mijn gezondheid, want met dit weer voelt het alsof er een zwaar slot zit op iedere spier in mijn lichaam, maar wel lekker. Helaas duurde het effect niet erg lang. Ik ben dol op de seizoenen en vind echte winter prachtig. Maar mijn lichaam, met zijn fibromyalgie, is het daar niet mee eens, helaas.

Voor Kerstmis had ik mijn ski jack, wat heel warm is, want het is helemaal gevoerd met fleece, weggebracht om een scheur te laten repareren. Daarna werd het zo warm buiten, dat ik vergat het op te halen. Vandaag heb ik dat dus maar gedaan. Er zijn hier ontzettend veel stomerijen met Aziatische kleermakers, ze doen fantastisch werk en het kost niet veel. Hetzelfde kan ik niet voor mezelf zeggen (ok, wel dat het niet veel kost, maar met de naald ben ik geen heldin!).

Onderweg moest ik zeker 5 minuten wachten voor een enorme begrafenisstoet voorbij was. Compleet met politie begeleiding met blauwe zwaailichten en sirenes. Het moet een bijzonder persoon geweest zijn. Dit doet me denken aan de naam van de begrafenisondernemer hier in Vienna: Money and King. Ze hebben een statig stenen gebouw midden in de winkelstraat. Ze zijn er al meer dan 100 jaar. Maar vooral over het eerste deel van hun naam wordt veel gegrapt, want begrafenissen zijn hier enorm duur en soms wordt je bij je huwelijk al een aanbod gedaan om een plek op de begraafplaats te kopen, samen. Romantisch!

Op de radio hoorde ik, dat je het als roker goed hebt hier in Virginia, in vergelijking met de andere 49 staten. De belasting op een pakje sigaretten is hier nl. per pakje het laagst in de VS. Geen wonder, natuurlijk, want Virginia is een van de grootste tabak producerende staten en Phillip Morris is een van de grote bedrijven, die in Richmond invloed hebben. Ook kreeg Virginia een onvoldoende van de American Lung Association, omdat het vorig jaar bijna niets heeft gedaan aan een anti-rookcampagne gericht op jongeren. Al met al niet gezond. Toch kom je hier vrijwel nooit met rook in aanraking. Soms in een bar of een restaurant, als je dichtbij de bar wordt neergezet. Binnenshuis wordt nergens gerookt, zelfs niet door rokers, die er zelf wonen. Zo rookt mijn buurvrouw altijd op het stoepje voor haar huis. Zij is overigens de enige, die ik persoonlijk ken, die rookt. Het gebrek aan rookruimtes werkt volgens mij wel, toen ik hierheen verhuisde waren al deze restricties er nog niet en rookten er duidelijk veel meer mensen. Ons kantoor stond tenminste altijd blauw.

Vanmiddag moest Saskia naar de dokter voor haar 8 jaar "checkup". Kinderen moeten hier tot hun 6e jaar ieder jaar onderzocht en daarna iedere 2 jaar. Hiervoor gaan we naar een groep kinderartsen. Het systeem van huisartsen bestaat hier niet. Er zijn wel familiedokters, maar niet veel. De meeste kinderen gaan naar kinderartsen tot hun 18e. Volwassenen gaan naar internisten of "algemene dokters".

Deze kinderartsen praktijk is fantastisch. Er zijn 8 dokters en ze zijn heel modern. Er is een ingang voor zieke kinderen en een voor gezonde kinderen (die wij dus vandaag gebruikten). Je kunt op ieder punt van de dag opbellen en om het advies van een verpleegster vragen. Echt heel goed.

Gelukkig voor Saskia hoefde ze dit jaar geen prik te hebben. De dokter was zeer tevreden over haar. Ze is nu 49 inches lang (4 foot 1 inch, oftewel ongeveer 125 cm). Voor een 8-jarige vrij klein, in de 25 procent van haar leeftijdsgroep (50 procent is gemiddeld). Ze is dus een "peanut", zoals ze hier kleine kinderen noemen.

Dit bezoek duurde 1,5 uur. Niet omdat we moesten wachten, want dat was maar 10 minuten, maar omdat de dokter alle tijd nam. Fijn vind ik dat, want mijn kinderen (even afkloppen) zijn niet vaak ziek en dus krijg ik niet vaak de kans vragen te stellen. Ik heb dus ook maar gelijk dingen over de andere twee gevraagd.

Na afloop van het bezoek kreeg Saskia zoals gewoonlijk na de dokter een Slurpee bij Seven Eleven. En toen was het tijd voor haar dansles. Deze week danst ze wat af! Gelukkig zijn Kai en Katja nu oud genoeg om alleen thuis te blijven, dat scheelt enorm!


0 reacties: