Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 29, 2004

Helaas had ik geen fototoestel bij me, vanavond, toen ik terug reed na Saskia naar dansles te hebben gebracht. De zonsondergang was zo kleurig! Goud, roze, geel, noem maar op. De zonsondergangen zijn hier meestal net zo spectaculair als in tropische gebieden en met de sneeuw was het helemaal prachtig.

Ik zou dan zo graag mijn auto ergens op een parkeerplaats zetten en er gewoon van genieten. Ik doe dat ook wel eens bij de school van de kinderen, die op de top van een heuvel ligt, zodat je goed uitzicht hebt op de Shenandoah bergen in het westen. Ik denk, dat het weer boven de bergen voor zulke spectaculaire kleuren zorgt.

Vanmiddag kwam de UPS man weer eens langs. Rick bestelt veel online voor zijn werk, wat via UPS wordt bezorgd. We maakten een gezellig praatje. Toen ik die bruine wagen zag, moest ik opeens denken aan toen we in 2000 in Amsterdam waren en daar de UPS wagens zagen. Die zijn daar de helft zo groot als hier! Grappig om te zien.

Iemand uit Nederland vroeg me vandaag of alles nu inderdaad groter is in de VS. Tja, wat moet je daar nu op antwoorden? Natuurlijk is niet alles groter, maar veel toch wel.

Dat valt eigenlijk pas heel erg op, als je na een aantal jaren weer eens in Nederland bent. Dan is alles daar opeens echt klein en heel dicht bij elkaar!

Wat er dan echt opvallend groter is, behalve de afstanden? De natuur, bomen zijn hoger, bossen veel en veel uitgestrekter, meer wild en nog meer.

De wegen zijn veel breder, meestal vierbaans, tenzij je in een buurt rijdt en de vrachtwagens zijn angstig groot: 18 wielen komen je voorbij denderen.

Verder de huizen, over het algemeen, de tuinen, de supermarkten, dat is zo gauw waar ik op kom. Misschien dat anderen, die hier wonen of geweest zijn, nog andere aanvullingen hebben? Of zijn er dingen, die hier beduidend kleiner zijn, dan in Nederland? Ik kan zo gauw niets bedenken.

Ok, gewoon wel een leuke gedachte zo op een koude dag in januari. Terug naar het dagelijkse.

Ik heb vanavond hard gezocht naar een restaurant voor morgenavond. We gaan nl. naar de uitvoering "Mamma Mia" bij het National Theatre en willen daarvoor nog even eten.

Donderdagavond is de grootste uitgaansavond in Washington, waar ik in mijn single dagen lustig aan mee deed. Er zijn diverse leuke uitgaansgebieden en vaak bleef ik tot diep in de nacht weg. Onvoorstelbaar, nu, want Washington is niet bepaald de veiligste stad!

Maar ook vrijdag en zaterdag zijn heel druk en ik belde 3 restaurants voor ik er een gevonden had. Het is een van de vele microbrouwerijen met een restaurant, John Harvard's.

Ik heb er zin in! Een avond naar de schouwburg komt nog maar weinig voor in ons gezin en is ook voor 5 personen flink prijzig. Maar ik hoop, dat we steeds meer zullen gaan. Washington is geen New York wat betreft theater producties, maar er is een ruime keuze.

De grootste theaters zijn het Kennedy Center (het memorial voor John F. Kennedy), het National Theatre en het Warner Theatre. Andere bekenden zijn Ford's Theatre (waar Lincoln vermoord werd) en het Shakespeare Theatre. Maar er zijn talloze kleinere theatertjes, met meestal heel goede producties.

0 reacties: