Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 04, 2004

Jee, je zou bijna denken, dat we in Florida wonen! Het was weer voor shorts vandaag, bijna 20 graden! Zelfs nu net liep ik op blote voeten naar buiten om naar een poesje te kijken, wat de buren mee naar huis hadden genomen. Iemand had het voor hun ogen uit zijn auto gegooid. Nu hebben wij al 4 katten en een meer is echt te veel en de buren hebben er 6, zelfde probleem. De buren, die de poes meegenomen hadden, hebben een felle teckel. Dus wordt het poesje vanavond naar de animal shelter (asiel) gebracht. Hopelijk komt hij in een liefhebbend gezin terecht, het is nog een kitten, dus grote kans daarop. Onze buurjongen had het nummerbord van de dierenbeul opgeschreven en de politie erover opgebeld. De man is strafbaar, het is een "misdemeanor" om een dier willens en wetens in gevaar te brengen. Een misdemeanor heeft meestal een flinke boete tot gevolg.

Vanochtend stond in de Washington Post een groot artikel over euthanasie in Nederland, op de voorpagina, nog wel. Het blijft hier een constant debat. We hadden in Michigan Dr. Kevorkian, die mensen bij de dood hielp en uiteindelijk in 1999 veroordeeld werd. En pas nog Terri Schiavo, wiens man na 13 jaar de voedingssondes wilde loskoppelen, maar die door gouverneur Bush van Florida werd gedwarsboomd. Het is een interessant artikel en wat ik nog het meest opvallend vond, was dat de Nederlandse anti-euthanasie vereniging, nu ze niets meer kunnen doen in eigen land, nu in de VS bezig is. Ik ben zelf overigens voor vrijwillige euthanasie, mits er geen genezing mogelijk is en het lijden ondraaglijk geworden is. Zo denk ik, dat Rick's moeder aan het eind van haar gevecht met long kanker voor euthanasie zou hebben gekozen.

De laatste dag voor het "echte" leven weer begint. Behalve een bezoek aan de mall, omdat de batterij van mijn camera niet oplaadde en Rick nieuwe Levi's nodig had, hebben we van het warme weer genoten.

Vanavond heeft Rick gekookt, heerlijk! Hij maakte Meatloaf, boontjes, scalloped potatoes en broodjes. We hebben gesmuld!

0 reacties: