Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 09, 2004

"Mammie, Daddy, ik moet jullie iets moois laten zien en dan gaan we weer slapen, kom mee!" Om kwart over zes vanochtend kwam Saskia enthousiast uit haar bed om dit te verkondigen. Dus Rick en ik stonden kreunend op om het moois te zien. Het was de moeite waard!

Uit haar raam zagen we een prachtige zonsopgang, gesluierd door sneeuw! Het roze en wit was inderdaad ongewoon mooi. We hebben een oplettende 8 jarige! Haar luxaflex was niet naar beneden, dus ze had vanuit haar hoge bed prima uitzicht.

Omdat het buiten sterk vroor, bleef de sneeuw meteen liggen en waar auto's eroverheen reden, bevroor het water meteen tot een dun laagje ijs. Dit had talloze ongelukken tot gevolg en het verkeer was tot laat in de ochtend ontregeld.

De scholen begonnen toch op tijd, wat voor veel ouders reden tot klagen was. Tenslotte moesten de schoolbussen ook over dat ijs en enkele schoolbussen kwamen in vreselijk verkeer terecht en deden er 2 uur over om de paar mijl naar de school te rijden!

Dit resulteerde in een verontschuldigende email vanmiddag van de school superintendent. Daarin legde hij uit, dat ze om 5 uur 's ochtends al een beslissing moeten maken of de schoolbussen wel of niet gaan rijden. Om 5 uur was er nog geen indicatie, dat er problemen zouden zijn. Hij bood zijn excuses aan aan de ouders, wier kinderen in gevaar waren geweest.

Vanavond en vannacht is er een "windchill advisory", dit betekent, dat de wind gecombineerd met de luchttemperatuur onder de -15 komt. Dit is een leuke site om de windchill te berekenen. Vannacht zal het -12 vriezen, maar omdat het flink waait, zal het voelen als -18 tot -23 graden! Maandag zal het even wat warmer worden, maar dan vallen we meteen weer in de diepvries voor de rest van de week. Helaas geen sneeuw van betekenis in zicht. Onvoorstelbaar, dat we zondag nog in een short liepen!

Door dit koude weer zitten mijn spieren flink vast en is mijn wekelijkse massage van groot belang. Helaas was mijn massagetherapist ook slachtoffer van het weer. Haar Jeep slipte op een groot stuk ijs en terwijl ze op hulp wachtte, gleed een andere auto tegen de Jeep aan, waardoor die weggesleept moest worden. Door de drukte bij de sleepbedrijven moest ze maar liefst 3 uur in de ijskou wachten op de sleepauto!

Vanavond hebben de lagere school kinderen een "Sock Hop" dans op school. Dit is een dansavond uit de jaren 50. Het is de bedoeling, dat ouders en kinderen samen gaan dansen. Op zulke dagen baal ik wel erg, dat ik een spieraandoening heb. Kai wil heel graag gaan en Saskia eigenlijk ook. Dus misschien stuur ik Rick er maar op af. Of ik bel vrienden of ze onze kinderen mee kunnen nemen, ik heb hun kinderen tenslotte bijna elke middag te spelen. Er worden hier door de scholen veel activiteiten voor ouders en kinderen georganiseerd. Ik kan mij tenminste niet herinneren ooit naar zoiets gegaan te zijn, toen ik op de lagere school zat. Mijn ouders moesten alleen naar ouderavonden.






0 reacties: