Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 19, 2004

Martin Luther King's Day vandaag, dus de regeringswerkers en scholen waren dicht. Geen post dus en natuurlijk de kinderen thuis. Rick bleef thuis, omdat hij nog ziek is en Katja is wel iets beter, maar zal morgen ook van school thuisblijven.

Martin Luther King's Day is een interessante dag. De kranten schreeuwen geen "MLK Day sale", zoals op andere holidays. En er wordt hard aan gewerkt de boodschap van de dominee door te zetten. Ik heb het met de kinderen ook over hem gehad en heb verschillende websites bezocht. Ook heb ik ze gevraagd of zij een droom hebben (Martin Luther King's befaamde "I have a dream" speech hier in Washington op de trap van het Lincoln Memorial).

De antwoorden waren interessant. Katja droomt ervan marine biologie te studeren en met dolfijnen te gaan werken. Dit is al jaren haar droom, dus geen verrassing voor ons. Kai's standaard antwoord als je hem iets vraagt tegenwoordig is: "Ik weet het niet". Zo ook vandaag. En er komt dan ook helemaal geen antwoord. Ik denk ook niet, dat hij veel over de toekomst denkt. Saskia's droom is danseres worden, of misschien gymnaste, of nee, wacht, schaatster of misschien... Zij droomt dus meer dan genoeg!

De Washington Post had een interessant artikel over hoe sommige lokale mensen bezig zijn het werk van Dominee King voort te zetten.

Ik had vandaag allerlei leuke dingen willen doen, maar door de zieken en de kou is niets daarvan gekomen. Dus heb ik het allemaal maar virtueel gedaan. Zo wilde ik Katja de Picasso verzameling bij de National Gallery of Art laten zien. Zij heeft net in "Art" over de artiest geleerd en ik wilde het allemaal "echt" maken. Gelukkig is dit alles ook online te vinden op de website van het museum, maar helaas zullen we tenminste van de speciale tentoonstelling niet kunnen genieten, want die was er vandaag voor het laatst.

Vorige week zagen Kai en ik, dat vandaag, voor een dag, de originele "Emancipation Proclamation" van Abraham Lincoln te bezichtigen zou zijn bij de National Archives. Wat wilden we die graag zien! Helaas, het moest ook weer online zijn. Wat is het internet toch fantastisch! Kai was enorm teleurgesteld, dat hij de 5 pagina's niet in het echt kon zien.

Saskia had nog de leukste dag, die werd meegenomen door een vriendinnetje naar de bowling baan. Bowling is hier een grote sport, veel mensen doen mee in "leagues". Het is zelfs een betaalde sport, de Pro Bowling Association wedstrijden worden op tv uitgezonden. Het is nog net een stap saaier om te kijken, dan baseball, als je het mij vraagt. Zelf spelen is echter des te leuker en Saskia is het daarin grondig met mij eens.

Het grote nieuws van gisteren was welke football teams de Superbowl hebben gehaald. Dat zijn de Carolina Panthers en de New England Patriots. Over twee weken zullen miljoenen aan de tv gekluisterd zitten om deze teams om het kampioenschap te zien spelen. De reclames tijdens deze wedstrijd kosten miljoenen dollars en dus doen de bedrijven hun best ze extra speciaal te maken. Dat maakt, dat ik meestal de reclames leuker vind, dan de wedstrijd. Maar dit keer zal ik compleet voor de Patriots zijn! Bij gebrek aan Redskins, zijn zij mijn tweede favoriete team.

Vandaag is het spannend in Iowa. De caucuses worden daar gehouden, een heel ouderwetse manier van stemmen, soms zelfs bij mensen thuis, dit jaar voor de Democratische presidentskandidaat. Mensen voor de verschillende campagnes gingen huis aan huis om stemmen te werven. Ik ben benieuwd wie er zal winnen, hoewel het op de radio door verschillende experts werd uitgelegd, dat het eigenlijk niets uitmaakt. Vrijwel nooit wint de winnaar van Iowa of New Hampshire (de volgende verkiezing) het presidentsschap.

Toch ben ik wel benieuwd wie er gaat winnen. Ik zie mezelf als onafhankelijk, ik zou bijvoorbeeld wel voor Clinton hebben gestemd. Maar ik heb in 2000 Bush gestemd. Nu zie ik niet direct een Democratische kandidaat, die me aanstaat, hoewel ik graag een goede tegenhanger van Bush zou zien.


1 reacties:

Brigitte en Mark zei

Ik wist niet dat Martin Luther King de speech op de treden van het memorial had gehouden! Dankzij deze blog leer ik nog eens wat :)

Nu vind ik het wel speciaal dat ik daar ook gestaan heb!

Het Lincoln memorial vond ik heel indrukwekkend, hij leek mij een sympathieke man.

Ik hou zelf heel veel van dolfijnen, al zou ik niet met ze kunnen werken. Ik ben namelijk bang voor inktvis (ook als ze dood zijn!) en ik ben bang om onder water te zwemmen in zo'n diep bad.

Wel zou ik heel graag een keertje met ze willen zwemmen, helaas ben ik nog niet in Florida geweest.