Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 21, 2004

Op sommige dagen vraag ik me halverwege de dag af, waarover ik nu weer eens zal schrijven. Er lijkt weinig te gebeuren, Katja is nog steeds ziek thuis en dus probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk thuis te zijn voor haar.

Om nu over hoe ik de kattenbakken heb uitgeschept en Taco Soup voor het avondeten heb gemaakt te gaan schrijven is ook zo saai.

Gelukkig hebben mijn gezinsleden soms een spannender leven dan ik! De kinderen hebben bijna iedere middag wel een of andere activiteit, op sommige middagen zelfs twee.

Zo hadden Kai en Saskia gisteren via school "Hands on Science". Dit is een programma, waarbij ze via allerlei scheikundige proeven de werking van simpele producten als bijvoorbeeld suiker leren kennen. Beiden vinden het prachtig! Er worden heel wat van dit soort programma's na school georganiseerd, om de kennis van de kinderen verder te ontwikkelen en de natuurlijke nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Vanmiddag had Saskia een bijeenkomst van "Odyssey of the Mind". Ook dit is een na schools programma. In groepen benaderen de kinderen een probleem wat ze door een jury wordt voorgelegd en in maart wordt er via een competitie besloten, wie dit het best heeft opgelost. De groep wordt geleid door ouders en eventueel zijn de ouders ook de jury van de inzendingen (van andere groepen, dan die van hun kind, natuurlijk). Saskia's "coach" is vreselijk enthousiast en Saskia gaat er met veel graagte naar toe.

Kai bleek vandaag met een jongen om een potlood geruzied te hebben en toen de jongen plotseling losliet, stak Kai zichzelf in de buik met het potlood. Hij vertelde, dat hij ongeveer 1/2 cm potlood eruit had getrokken, maar hij wist niet zeker of hij alles eruit had gekregen. Dus maar weer naar de Urgent Care. Gelukkig zijn ze daar open tot 9 uur en was het niet druk. Met een antibiotisch zalfje waren we 1 uur later weer thuis. Voor het hoofdstuk "Gekke dingen, die je met je kinderen meemaakt". Never a dull moment, zoals we hier zeggen.

Vanmiddag heb ik ook reserveringen voor ski lessen gemaakt bij Snowshoe. Kai en Saskia gaan samen in een ski klas op zaterdagmiddag. Katja krijgt twee uur snowboard les en Rick neemt ook een uur les, hoewel hij al ervaren is.

Ik was te bang om ook voor mezelf te boeken. Vorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een twee uur les genomen. Ik ben eigenlijk doodsbang van gladde oppervlakken, nadat ik op mijn 21e mijn enkel meervoudig gebroken heb op een stuk ijs (dit nog in Nederland). Als ik daar daadwerkelijk ben, lukt het me misschien weer over die angstdrempel te stappen, maar zo aan de telefoon absoluut niet.

Nu ben ik van plan om met sneeuwschoenen een trektocht te gaan maken of misschien langlaufen. Ik zal wel zien. Misschien ga ik ook wel met een goed boek voor de open haard hangen, de kou begint me al flink de keel uit te hangen!

Het is nog zo ijzig koud, vanmidddag gauw een lekkere niet-vette Chai thee bij Starbucks gehaald om op te warmen!

0 reacties: