Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 05, 2004

Tja, aan alles komt een einde en dus ook aan het mooie weer. Ik weet nu weer waarom ik niet meer in Nederland zou kunnen wonen, of in Seattle. Een dag regen zoals vandaag is alweer genoeg. Gelukkig komt morgen de zon weer te voorschijn, maar zal het wel 40 graden kouder zijn dan gisteren. Ok, graden Fahrenheit, dan. Van 77 graden naar 37 graden (25 (!) graden naar 3 graden). In 48 uur.

Vandaag echt de eerste maandag van het jaar en nog vies weer ook. Bah! Ik las, dat in Nederland januari de maand is waarin de meeste mensen "burn out" krijgen. Dit is een ziekte, die na mijn tijd is ontstaan (poeh, voel ik me opeens oud!). Vroeger werd dat overspannen genoemd, neem ik aan.

Ik ken hier geen mens, die burn out heeft of overspannen thuis zit. Dat zou ook niet kunnen, want dan zouden ze hun baan kwijtraken. Maar eerlijk gezegd heb ik ook nooit iemand ontmoet, die aan een burn out leed en toch naar zijn werk ging. Ik wil niet beweren, dat het hier niet voorkomt, want dat weet ik niet. Maar ik denk, dat de werkmentaliteit hier heel anders is.

Na alle gezellige Kerstversieringen in huis, vond ik het zo kaal. Dus ben ik gauw naar Michael's gegaan en heb rode accenten voor in huis gekocht, zoals zijden anjers en rozen en hartenkaarsen. Meteen na Kerst worden de winkels namelijk versierd voor Valentijnsdag, dus rood en harten is overal te vinden. Er valt hier altijd wel wat te vieren.

In januari is het de Superbowl, het football kampioenschap. Dit jaar zullen de Washington Redskins weer niet aanwezig zijn. Ze hebben het er erbarmelijk slecht vanaf gebracht en de coach, Steve Spurrier, die 2 jaar geleden met veel verwachtingen kwam, heeft een paar weken geleden zijn ontslag genomen. Coaches komen en gaan hier constant, je houdt het nauwelijks bij. Maar de Superbowl, ongeacht welke teams erin spelen, is een grote happening.

Veertien februari is natuurlijk Valentijnsdag. Hiervoor moet je weken van te voren al reserveringen maken bij het restaurant van je keuze.

In maart/april is het Pasen. In mei Memorial Day, het eerste "zomer" weekend. In juli Independence Day, in september Labor Day en dan beginnen we alweer aan de feestdagen met Thanksgiving en Kerst. Wel leuk, hoor, altijd iets om naar uit te kijken.

Verder heb ik vanmiddag enkel chauffeuse gespeeld. Eerst de kinderen van school gehaald (maandag is een korte dag), toen Katja van school gehaald, naar gitaarles gebracht, boodschappen gedaan (we hebben fajita's gegeten), Saskia naar dansles gebracht. Intussen naar WTOPNews geluisterd, want als ik zoveel tijd in de auto doorbreng, is dat mijn enige nieuwsbron.


0 reacties: