Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 08, 2004

Vanochtend vroren mijn oren er bijna af, zo koud was het! Morgen een beetje sneeuw en dan gaan we op zaterdag nog verder de diepvries in. Hopelijk vriezen allerlei insekten dood en gaan we dan een minder muggige zomer tegemoet.

Omdat ik voor wat ontbijtprodukten naar Shoppers Food Warehouse, naast de sportschool, moest, heb ik wel een kwartier bij de wand met alle cereals gestaan. En dan bedoel ik ook alle cereals. Er zijn, schat ik, zo'n honderd verschillende cereals en iedere keer zijn er weer nieuwe. De trend op het moment is om er gedroogd fruit, zoals aardbeien, frambozen, bosbessen en banaan in te doen.

Er zijn cereals met veel vezels (All Bran, Grapenuts, Fruit n Fibre), voor de minder regelmatigen onder ons. Cereals met havermout (Quaker Oat Squares, Cracklin Oat Bran, Cheerios), die je cholesterol naar beneden zouden kunnen halen. Cereals met slechts 110 calorieen per portie (Special K) (de porties en calorieen staan uitgebreid op de doos, zoals met alle produkten in de VS). En er zijn talloze "kinder"cereals, met kleurtjes en extra suiker. Om er een paar te noemen: Froot Loops, Scooby Doo (met Marshmallows), Reese's Peanut Butter Puffs, Cocoa Puffs. Vreemd genoeg (?) vinden onze kinderen de "volwassen" cereals veel lekkerder!

De grootste bedrijven zijn Kellogg's, Post (van Kraft) and General Mills. Uiteindelijk koos ik voor een doos Berry Burst Cheerios en een doos Honey Nut Cheerios. Cheerios zijn de best verkopende cereals in de VS. Ze zijn dan ook bijzonder lekker en bestaan niet enkel uit suiker.

Cereal is echt wel het ontbijt van de Amerikaan. Het is makkelijk, zit vol vitamines en biedt (met melk) een goed vullend ontbijt.

Het grote lokale nieuws vandaag, is dat Joe Gibbs, Washington Redskins coach van 1981 (voor ik naar de VS verhuisde, dus ik kwam hier op zijn hoogtepunt in 1984) tot 1992, terug zal komen als coach.

Hij maakte van de Redskins een succesvol en legendarisch team, waardoor hijzelf natuurlijk ook legendarisch werd. Vooral omdat sinds zijn vertrek, het team het ieder jaar slechter is gaan doen en geen enkele coach lukte het in die 12 jaar om het team in de Superbowl te krijgen. In de 11 jaar dat Gibbs coach was lukte dat 4 keer!

Een football club bezitten is een vele miljoenen onderneming, dus de tegenwoordige eigenaar, Dan Snyder, was helemaal niet blij met alle verliezen. Het is geniaal, dat hij Gibbs, een winnaar in alles wat hij onderneemt, terug heeft gelokt.

Ik was een enorme Redskins fan toen Gibbs coach was. Het was spannend om wedstrijden te kijken en natuurlijk is het veel leuker als je team wint. Ik zie er dus enorm naar uit, dat hij weer terug komt, hopend, dat hij nog steeds "the magic touch" heeft. En met mij vrijwel alle Redskins fans!

Hail to the Redskins, Hail Victory, Braves on the warpath, Fight for all DC! Misschien gaat dat krijgslied nu weer wat betekenen.

Nu zitten we naar het nieuwe realiteits programma "The Apprentice" te kijken, waarin Donald Trump, de grote biljonair in New York, een leerling gaat uitkiezen. Het is heel grappig nu, want ze hebben de kandidaten in een mannen- en een vrouwengroep onder verdeeld en ze moeten lemonade op straat verkopen. De vrouwen verkopen eindeloos meer, dan de mannen. Rara waarom!

Volgens CNN gaat de terreur kleur binnen de week van oranje naar geel. Hoe ze bepalen waar die kleur moet zijn is een raadsel. Dat het ontzettend veel kost om op oranje te staan is waarschijnlijk de reden, dat het verlaagd wordt naar geel. Mij lijkt de kans op een aanval absoluut niet verminderd, maar ja, wie ben ik?

0 reacties: