Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 12, 2004

Warmte! Zo voelde de 10 graden van vandaag! Ik heb geen jas aangehad en had het niet koud. Zo gauw raak je aan kou gewend. Maar helaas, we hebben morgen nog en dan komt het weer: ijskou. Ik blijf me er maar aan vasthouden, dat veel insekten dood zullen vriezen, waardoor er misschien minder muggen en dus minder West Nijl virus zal zijn deze zomer.

Het was toch wel weer een echte maandag. Hoe is dat toch iedere week weer het geval? Misschien omdat gisteren zo'n opwindende dag was, natuurlijk moeiijk te evenaren.

Weinig opwindend nieuws, hoewel steeds meer over de Democratische verkiezingen, waarvan de eerste (die belangrijk is, althans) op 19 januari wordt gehouden in Iowa. Ik hoop ergens, dat John Edwards er opeens als grote winnaar uitspringt. Dick Gephardt, die "lokaal" is, is een oude zak en met Howard Dean heb ik ook niet veel op.

Opvallend is wel, dat Washington DC in feite de eerste primary houdt, nl. morgen, maar daar hoor je in de nationale media absoluut niets over. In de plaatselijke media des te meer, want DC is al jaren gebelgd, dat het wel belasting moet betalen, maar geen vertegenwoordiging heeft in het Congres. Er zijn zelfs nummerborden in DC, die "No taxation without representation" verkondigen. Deze primary was bedoeld de aandacht op de hoofdstad te vestigen. Maar de meeste Democratische kandidaten draaiden de stad de rug toe. Behalve Howard Dean, die dus vrijwel zeker als winnaar uit de bus zal komen.

Over nummerborden gesproken, toen ik Katja vanmiddag bij haar gitaarles afzette, viel me een leuke op: "NE14FUN" (Anyone for fun) Hier in Virginia kun je voor 10 dollar per jaar een zelfbedacht nummerbord kopen. Vereisten: 7 of minder letters met een spatie. Ons nummerbord op de blauwe van is "DE SMURF". Rick's nummerbord is "FUTR WAV" (future wave), om zijn moderne instelling aan te geven.
Vorige auto's hadden "SCHICHT", "GAAF ZEG" en "RODE KTR". Mijn vaders grijze auto heet "DE MUIS".

Sommige mensen zijn er heel saai in. Zo zie je op een Lexus bijvoorbeeld "MY LEXUS" of ze zetten hun initialen erop. Maar soms zitten er ook hele leuke vondsten bij, zoals die hierboven. Er is zelfs een website met unieke vondsten voor persoonlijke nummerplaten, die hier "vanity plates" worden genoemd. Iedere staat heeft ze, maar niet allemaal zijn ze zo goedkoop als Virginia. Dus in sommige staten zie je er veel en in anderen nauwelijks een.

We kijken nu naar Average Joe, een programma over een leuk uitziend meisje, die moet uitgaan met een stel minder uitziende mannen. Wat ze al niet bedenken!

0 reacties: