Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 31, 2004

Wat hebben we gedanst en gezongen! De musical "Mamma Mia" was in een woord klasse! Een heel leuk verhaal met natuurlijk de alom bekende liedjes van Abba er op heel vernuftige wijze doorheen verweven. De kostuums waren kleurrijk, de zangers hadden mooie stemmen (met uitzondering van een van de mannelijke zangers, vonden wij) en ik moest me vaak inhouden om niet luidkeels mee te gaan zingen. En toen het verhaal af was, werden er nog drie nummers (waaronder "Waterloo") gezongen, waarbij het publiek stond, zong en danste. Hartstikke leuk! Al bij het laatste nummer stonden sommigen op om mee te klappen en dansen. Het was een heel geanimeerde show en ook de kinderen vonden het prachtig.

De National Theatre schouwburg heeft 3 verdiepingen: orchestra, mezzanine en balcony. Orchestra is begane grond, mezzanine een verdieping hoger en balcony helemaal bovenaan (de goedkoopste plaatsen dus). Wij zaten 13 rijen naar achter van het podium in de orchestra sectie en zaten zo heerlijk dicht bij. Geen verrekijker nodig!

De schouwburg heeft 1683 zitplaatsen en was gisteravond uitverkocht. Katja wist van een vriendinnetje, dat ze ook zou gaan en vroeg of we haar zouden zien. Ik betwijfelde het, want er is niet veel tijd voor bekenden zoeken. Wat schetste onze verbazing, toen de familie van het vriendinnetje, die met onze vroegere buren bleken te zijn, pal voor ons kwam te zitten! Zij hadden hun tickets al voor Kerst besteld, ik pas een paar weken geleden. Gezellig was het zo wel, vooral tijdens de pauze.

Voor de voorstelling hebben we bij John Harvard's gegeten. Het bleek praktisch naast het theater te liggen en met een temperatuur van -6 en een straffe wind, die het veel en veel kouder deed voelen, hadden Katja en ik in onze met panties beklede benen niet veel zin om ver te lopen! Voor de schouwburg wordt er hier over het algemeen nog netjes gekleed.

De sfeer bij die microbrouwerij, waar ze ook rootbeer brouwen (ik heb nooit aan die smaak kunnen wennen, maar de kinderen en Rick vinden het heerlijk), was gezellig en luid. Het eten was redelijk, Katja's steak kwam niet "medium rare" zoals gevraagd, maar "well done". Mijn kabeljauw was wel lekker, maar een piepklein stukje (zelfs voor Nederlandse begrippen ;)). Rick bestelde een bier "sample", hij kreeg zes flinke glazen met hun verschillende soorten bier. Zoveel, dat hij het niet op kon!

Op de terugweg hebben we hard meegezongen met de gekochte "Mamma Mia" cd (tot ergernis van de kinderen) en om 11 uur lagen we weer moe en voldaan in bed.

0 reacties: