Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 02, 2004

Groundhog Day, vandaag! Op 2 februari komt Punxsatawney Phil, de groundhog (een enorme bosmarmot), zijn hol uit. Als hij zijn schaduw ziet, zal het nog 6 weken winterweer zijn. Om 7:25 vanochtend zag Phil zijn schaduw en dus kijken we tegen nog eens 6 weken winter aan.

Er zit een heel ritueel en een hele geschiedenis achter Groundhog Day. Het gaat helemaal terug naar het Keltische midwinter festival "Candlemas", waarvoor in Duitsland een das werd gebruikt. Vanaf 2 februari 1886 komt "Phil" in Punxsatawney uit zijn hol. Er zit een hele officiele ceremonie aan vast. Hij blijft soms bijna de hele dag buiten voor hij zijn schaduw ziet. Maar meestal ziet hij hem meteen.

Vandaag werd zijn voorspelling door de omstanders met boe geroep begroet. Kennelijk ben ik niet de enige, die genoeg van de winter heeft!

Verder was er natuurlijk overal heel wat nageklets over de Superbowl en dan vooral over de mooi versierde borst van Janet Jackson. Vanuit officiele hoeken werd er alom geergerd en boos gereageerd. Maar op de radio werd er heerlijk over gegrapt en iedereen, die ik sprak, vond het ook maar een grap en al die officiele verontwaardiging erover overdreven.

Iedereen behalve een vrouw, die op de radio werd geinterviewd. Ze had de Superbowl in haar kerk (!) gekeken en was zeer geshockeerd door het voorval. Ook op de televisie waren het voornamelijk kerkgenootschappen, die er zo kwaad over waren.

TiVo, een service, waarbij je meteen een tv programma kan opnemen en terugdraaien, stelde een record aantal terugdraai pogingen vast. Ha ha, iedereen is zo geshockeerd, maar wilde het toch allemaal nog eens even goed bekijken!

Intussen wordt er ook hard gespeculeerd of het al dan niet opzettelijk was. Ik ben ervan overtuigd van wel.

Voor morgen hebben we een Winter Storm Warning, volgens het weerbericht moet het hard gaan ijzelen. Bah! Ik hoop, dat het net te warm blijkt en alleen regen wordt.

We kregen net een brief van het land Aruba om ons te bedanken voor ons bezoek vorige zomer en of we deze zomer terug willen komen. Ja graag! De foto's van de zomer kijk ik met graagte als ik hier weer eens zit te vertinnen.

0 reacties: