Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 18, 2004

Howard Dean is niet meer. Ergens wel jammer, hij is een kleurrijk figuur. Hij heeft ook heel wat opschudding veroorzaakt. Eerst door zijn internet campagne, daarna door al gauw als uitverkorene uit de bus te komen en vervolgens natuurlijk als een pudding in elkaar te zakken, politiek gezien dan. Nu zijn de "waarom Dean het niet haalde" shows niet van de lucht, natuurlijk.

Lijkt me duidelijk: mensen hier zijn niet radicaal, over het algemeen. De meest succesvolle kandidaat spreekt alle lagen van de bevolking aan. Of Kerry of Edwards dat kunnen valt nog te bezien. Op het moment ziet het er rooskleurig uit voor de Democraten.

Maar goed, zo maar een paar gedachten. Je kunt niet om de politiek heen op het moment, zo'n verkiezingsjaar is echt constant! En iedere zender wil er zijn eigen "spin" aan geven, subtiel maar zeker komt de kleur van de zender naar voren. Fox toch wel erg conservatief, CNN liberaal, CBS conservatief, ABC liberaal. NBC vind ik eigenlijk nog het moeilijkst te zeggen, natuurlijk niet neutraal, maar het komt niet zo sterk naar voren waar de klemtoon ligt daar.

Vanmiddag had ik een afspraak met de tandarts voor mijn kronen. Zijn praktijk is hier meer dan 30 minuten rijden vandaan, maar hij staat bekend om zijn werk met angsthazen, zoals ik. Toen ik er aankwam bleek, dat er een noodgeval was geweest en dus liepen ze 2 uur achter. Of ik het erg zou vinden te wachten? Ja, dus! Ik moest weer thuis zijn als de kinderen uit school kwamen en ik had intussen ook een misselijk makende hoofdpijn. Nu moet ik vrijdagmiddag terugkomen. Balen! Nu maar hopen, dat er dan geen noodgevallen zijn! Ik vroeg me toch wel serieus af, waarom ze me niet thuis hadden kunnen bellen, ze wisten het tenslotte al 's ochtends!

Ik heb vandaag nogal wat tijd op de weg doorgebracht. Eerst naar Centreville om daar een step klas te doen bij de sportschool. Dit is 20 minuten rijden over de interstate. Toen naar de tandarts, 30 minuten rijden over secondaire wegen.

Maar alle wegen, behalve zijwegen, hebben tenminste 4 banen, sommigen, zoals route 50, die ik vandaag gedeeltelijk reed, zelfs 6. Het enige wat deze wegen onderscheidt van een snelweg zijn de stoplichten.

Het rijgedrag hier is over het algemeen relaxed. Mensen laten je erin als je van baan wilt verwisselen, gewoon in. Maar er zijn ook een stel &$#*&$#*, die heel goed kunnen snijden, zoals ik vanochtend weer mee mocht maken. Over het algemeen vind ik rijden hier wel veel minder stressvol, dan in Nederland.

0 reacties: