Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 05, 2004

Ik heb zo'n genoeg van de ijzel! Die wordt nu voor vannacht weer voorspeld! Ik hoop van harte, dat het heel snel in regen overgaat (en dan komen de overstromingen, het kan deze winter niet op!). We hebben een Winter Weather Advisory en het "sleet": tussen ijs en sneeuw in.

Fairfax County heeft een nieuwe tijdelijke politie chef. Een vrouw! De eerste in deze county. Tien jaar geleden heeft ze haar werkgever naar het gerecht moeten slepen om een promotie te krijgen en gewonnen. You've come a long way, baby! Ze is ook in de running voor de permanente baan, ik hoop, dat ze hem krijgt! Ik vind het fantastisch, als een vrouw een hoge positie krijgt in een "mannen"baan.

Deze hele week al is er angst in Washington, want er is ricine gevonden in een van de gebouwen van het Capitool. Een heel eng idee, want dat is toch een zeer dodelijk gif. Een van onze buren werkt in dat gebouw en moet nu telkens ergens anders heen voor haar werk. Zo blijven we toch weer telkens alert op terroristische aanslagen, zoals dit er ook een is. Er blijft een onderliggende angst.

Ik zit net te kijken naar het nieuws, waar wordt gezegd, dat als je de nachtdienst werkt, je grotere kans hebt op kanker. Ik denk eens even aan al de mensen hier, die nachtdiensten draaien! Dat zijn er veel meer dan in Nederland.

Behalve de "gewoonlijke" nachtbanen, zoals in de medische professie of veiligheidsbeambten, zijn er ook nog vele 24 uurs winkels, tolwegen, die de hele nacht supervisie nodig hebben, restaurant, hotels, noem maar op. Miljoenen werken 's nachts!

0 reacties: