Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 19, 2004

Mijn New York verslag is hier te lezen en de foto's hier te zien.

Vanochtend, toen ik druk aan het rondrennen was om iedereen op tijd naar school en werk te krijgen, stootte ik mijn kleine teen hard aan de barkruk. Maar ja, dat gebeurt wel vaker, dus na een flinke gil ging ik door. Maar toen zag ik die teen blauwer en blauwer worden en hij deed vanmiddag nog scherp pijn.

Ik heb toen toch maar een orthopedist gebeld, om te vragen of ze iets zouden doen als die teen gebroken zou zijn. Ja, dat was wel het geval, maar ze hadden geen tijd om foto's te nemen vandaag. Dus werd ik naar de emergency care gestuurd. Daar werd een foto van mijn teen gemaakt en lijkt hij niet gebroken (er moet morgen nog een radioloog naar de foto's kijken). Goddank! Maar hij doet erge pijn en daar baal ik van, want ik moet kunnen oefenen. Ik kreeg een speciale schoen mee naar huis en het advies er veel ijs op te doen en hem omhoog te houden. Belachelijk eigenlijk, hoe zo'n klein teentje je hele voet pijn kan laten doen!

Nog even over het verkeer hier in Virginia, ik bedacht me vandaag, dat Katja over anderhalf jaar al een "learner's permit" mag halen! Dat betekent, dat ze dan onder toezicht van een volwassene auto mag gaan leren rijden. Best een eng idee, met 15 en een half! Maar sinds kort moeten tieners ook rijlessen nemen van rij instructeurs en mogen ze 's nachts niet rijden. Ook is er een limiet hoeveel andere tieners ze mogen vervoeren.

In de praktijk is het niet zo, dat tieners meteen hun eigen auto krijgen. De scholen staan alleen de hoogste klassers toe op school te parkeren en als ze naar college gaan mogen ze meestal het eerste of de eerste twee jaar geen auto op campus hebben.

Toch heb ik denk ik liever, dat mijn kinderen zelf verantwoord leren rijden en dan ook zichzelf rijden, dan dat ze overgeleverd zijn hiervoor aan andere tieners. Ik ga nog maar eens even heel hard van de paar nog autoloze tienerjaren genieten!

0 reacties: